Update: NASA bevestigt dat het bewijzen heeft gevonden dat er ook vandaag nog water op Mars stroomt. Lees hier verder.

NASA laat voorlopig alleen weten dat 'een mysterie van de Rode Planeet is opgelost' en dat het 'een grote wetenschappelijke vondst' zal aankondigen. Dat gebeurt maandag op een speciale persconferentie in het hoofdkwartier in Washington om 11.30 uur lokale tijd (17.30 uur Belgische tijd).

De persconferentie zal worden bijgewoond door verschillende topwetenschappers van NASA en zal live te volgen zijn via NASA TV.

'Buitenaards leven'

Via sociale media bestoken nieuwsgierigen NASA nu al met vragen, vooral hopend dat de organisatie leven heeft ontdekt op de Rode Planeet.

Die kans lijkt klein, maar NASA heeft wel al bewijs gevonden dat er ooit water was op Mars en mogelijk dus leven. Eerder dit jaar liet NASA weten ervan overtuigd te zijn dat in de komende 10 tot 20 jaar (bewijs van) buitenaards leven gevonden zal worden.

Op de vorige speciale persconferentie, in juli, onthulde NASA dat het een aardeachtige planeet heeft ontdekt, die de naam Kepler-452b meekreeg. (KVDA)

NASA laat voorlopig alleen weten dat 'een mysterie van de Rode Planeet is opgelost' en dat het 'een grote wetenschappelijke vondst' zal aankondigen. Dat gebeurt maandag op een speciale persconferentie in het hoofdkwartier in Washington om 11.30 uur lokale tijd (17.30 uur Belgische tijd).De persconferentie zal worden bijgewoond door verschillende topwetenschappers van NASA en zal live te volgen zijn via NASA TV.Via sociale media bestoken nieuwsgierigen NASA nu al met vragen, vooral hopend dat de organisatie leven heeft ontdekt op de Rode Planeet. Die kans lijkt klein, maar NASA heeft wel al bewijs gevonden dat er ooit water was op Mars en mogelijk dus leven. Eerder dit jaar liet NASA weten ervan overtuigd te zijn dat in de komende 10 tot 20 jaar (bewijs van) buitenaards leven gevonden zal worden.Op de vorige speciale persconferentie, in juli, onthulde NASA dat het een aardeachtige planeet heeft ontdekt, die de naam Kepler-452b meekreeg. (KVDA)