Zijn we alleen in het universum? Volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie luidt het antwoord op die vraag hoogstwaarschijnlijk 'Neen'.

'Ik geloof dat we in de komende tien tot twintig jaar definitief bewijs zullen hebben voor buitenaards leven', heeft Ellon Stofan, de hoofdwetenschapper van NASA gezegd in Washington. 'Dan wordt duidelijk dat we niet alleen zijn in het universum.'

'We weten waar we moeten zoeken, hoe we moeten kijken, en in de meeste gevallen hebben we ook de technologie', aldus Stofan.

'Het is niet zozeer de vraag of we het zullen vinden, maar wanneer', stelde Jefferey Newmark van het departement heliofysica.

Opwindend nieuws, al drukken de wetenschappers wel meteen de hoop op 'X-Files'-toestanden en andere scienceficiton-scenario's de kop in. 'We praten hier niet over groene mannetjes', verduidelijkte Stofan. 'Het zal dan wellicht gaan over microben.'

Kijk hier naar het volledige debat dat in Washington werd georganiseerd:

Aanleiding voor het panelgesprek is de recente stroom aan wetenschappelijke ontdekkingen van de NASA waaruit blijkt dat we dichter dan ooit staan bij een mogelijk vondst van buitenaards leven.

Vooral de onderzoeken op Mars en op een maan van Jupiter hebben aangetoond dat in het heelal wellicht veel meer plaatsen zijn waarop leven mogelijk kan zijn.

Zijn we alleen in het universum? Volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie luidt het antwoord op die vraag hoogstwaarschijnlijk 'Neen'.'Ik geloof dat we in de komende tien tot twintig jaar definitief bewijs zullen hebben voor buitenaards leven', heeft Ellon Stofan, de hoofdwetenschapper van NASA gezegd in Washington. 'Dan wordt duidelijk dat we niet alleen zijn in het universum.''We weten waar we moeten zoeken, hoe we moeten kijken, en in de meeste gevallen hebben we ook de technologie', aldus Stofan.'Het is niet zozeer de vraag of we het zullen vinden, maar wanneer', stelde Jefferey Newmark van het departement heliofysica.Opwindend nieuws, al drukken de wetenschappers wel meteen de hoop op 'X-Files'-toestanden en andere scienceficiton-scenario's de kop in. 'We praten hier niet over groene mannetjes', verduidelijkte Stofan. 'Het zal dan wellicht gaan over microben.'Kijk hier naar het volledige debat dat in Washington werd georganiseerd:Aanleiding voor het panelgesprek is de recente stroom aan wetenschappelijke ontdekkingen van de NASA waaruit blijkt dat we dichter dan ooit staan bij een mogelijk vondst van buitenaards leven. Vooral de onderzoeken op Mars en op een maan van Jupiter hebben aangetoond dat in het heelal wellicht veel meer plaatsen zijn waarop leven mogelijk kan zijn.