De inwoners van de residentiële wijk Schmalkalden, in de Duitse deelstaat Thüringen, werden maandag in de vroege ochtend verrast door een gapend gat in de grond met een diameter van 30 meter.

Een leeg voertuig en een garagepoort van een nabijgelegen huis kwamen in de krater terecht maar verder raakte niemand gewond. In totaal werden 25 mensen uit zes huizen geëvacueerd.

Volgens de autoriteiten is de krater veroorzaakt door natuurlijke factoren en niet door de mijnbouw. De regio is gevoelig voor grondverzakkingen door zijn geologische opmaak.

In het dorpje Tiefenort werden eerder vijf huizen onbewoonbaar verklaard nadat er een twee meter diepe krater was ontstaan.

De krater zal zo snel mogelijk worden opgevuld.

De inwoners van de residentiële wijk Schmalkalden, in de Duitse deelstaat Thüringen, werden maandag in de vroege ochtend verrast door een gapend gat in de grond met een diameter van 30 meter. Een leeg voertuig en een garagepoort van een nabijgelegen huis kwamen in de krater terecht maar verder raakte niemand gewond. In totaal werden 25 mensen uit zes huizen geëvacueerd. Volgens de autoriteiten is de krater veroorzaakt door natuurlijke factoren en niet door de mijnbouw. De regio is gevoelig voor grondverzakkingen door zijn geologische opmaak.In het dorpje Tiefenort werden eerder vijf huizen onbewoonbaar verklaard nadat er een twee meter diepe krater was ontstaan. De krater zal zo snel mogelijk worden opgevuld.