Na een drie dagen durende marathonbijeenkomst van het Nationaal Uitvoerend Comité, het hoogste orgaan van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC), is de motie van wantrouwen tegen Jacob Zuma op niets uitgedraaid. 'Hij is de president, ja. Van de partij en het land', zei Zuma's woordvoerder Bongani Ngqulunga aan Wall Street Journal.

De motie was ingediend door drie ministers, waaronder minister van Toerisme Derek Hanekom. Dat meldde het Afrikaanse dagbladBeeld. Zuma kwam onder vuur te liggen na een mogelijk geval van belangenvermenging. Zuma zou de steenrijke Indische Guptafamilie vrije baan hebben gegeven om haar politieke macht te vergroten en een aantal ministers zelf te kiezen.

In het Zuid-Afrikaanse parlement overleefde Zuma drie vertrouwensstemmingen in minder dan een jaar, de laatste begin deze maand. Wat de toekomst brengt voor de regering in Zuid-Afrika, is niet duidelijk. Wall Street Journal meldt dat enkele analisten een grondige hertekening van Zuma's kabinet voorzien, waarin vooral zijn tegenstanders het zouden moeten ontgelden. In 2017 houdt het ANC een groot congres.

Na een drie dagen durende marathonbijeenkomst van het Nationaal Uitvoerend Comité, het hoogste orgaan van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC), is de motie van wantrouwen tegen Jacob Zuma op niets uitgedraaid. 'Hij is de president, ja. Van de partij en het land', zei Zuma's woordvoerder Bongani Ngqulunga aan Wall Street Journal. De motie was ingediend door drie ministers, waaronder minister van Toerisme Derek Hanekom. Dat meldde het Afrikaanse dagbladBeeld. Zuma kwam onder vuur te liggen na een mogelijk geval van belangenvermenging. Zuma zou de steenrijke Indische Guptafamilie vrije baan hebben gegeven om haar politieke macht te vergroten en een aantal ministers zelf te kiezen.In het Zuid-Afrikaanse parlement overleefde Zuma drie vertrouwensstemmingen in minder dan een jaar, de laatste begin deze maand. Wat de toekomst brengt voor de regering in Zuid-Afrika, is niet duidelijk. Wall Street Journal meldt dat enkele analisten een grondige hertekening van Zuma's kabinet voorzien, waarin vooral zijn tegenstanders het zouden moeten ontgelden. In 2017 houdt het ANC een groot congres.