In Zuid-Korea is besloten om zo'n 230 scholen te sluiten uit voorzorg, omdat in het land het MERS-virus woedt. Steeds meer mensen raken besmet, deze week vielen ook de eerste doden aan de gevaarlijke ademhalingsziekte.

De meeste scholen die preventief gesloten worden, bevinden zich in de noordelijke provincie Kyonggi, waar twee weken geleden het eerste geval van MERS-besmetting werd gesignaleerd. Hoe lang de scholen gesloten zullen blijven, is nog niet duidelijk, aldus een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs.

Levensgevaarlijke ontstekingen

Het aantal MERS-besmettingen in Zuid-Korea is gestegen tot 30. Van de vijf nieuwe besmettingen kwamen vier mensen rechtstreeks of onrechtstreeks in contact met de eerste patiënt, die ziek is geworden na een reis naar het Midden-Oosten. Twee inwoners zijn gestorven aan het virus: een 58-jarige vrouw en een 71-jarige man.

MERS is een coronavirus dat lijkt op het in 2003 in Azië opgedoken SARS-virus. Het kan tot levensgevaarlijke ontstekingen aan de luchtwegen leiden. De Wereldgezondheidsorganisatie registreerde zo'n 1.000 gevallen, van wie 400 stierven. (Belga/AVE)

In Zuid-Korea is besloten om zo'n 230 scholen te sluiten uit voorzorg, omdat in het land het MERS-virus woedt. Steeds meer mensen raken besmet, deze week vielen ook de eerste doden aan de gevaarlijke ademhalingsziekte.De meeste scholen die preventief gesloten worden, bevinden zich in de noordelijke provincie Kyonggi, waar twee weken geleden het eerste geval van MERS-besmetting werd gesignaleerd. Hoe lang de scholen gesloten zullen blijven, is nog niet duidelijk, aldus een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs. Het aantal MERS-besmettingen in Zuid-Korea is gestegen tot 30. Van de vijf nieuwe besmettingen kwamen vier mensen rechtstreeks of onrechtstreeks in contact met de eerste patiënt, die ziek is geworden na een reis naar het Midden-Oosten. Twee inwoners zijn gestorven aan het virus: een 58-jarige vrouw en een 71-jarige man.MERS is een coronavirus dat lijkt op het in 2003 in Azië opgedoken SARS-virus. Het kan tot levensgevaarlijke ontstekingen aan de luchtwegen leiden. De Wereldgezondheidsorganisatie registreerde zo'n 1.000 gevallen, van wie 400 stierven. (Belga/AVE)