'Het is een eerste stap, want als Airbnb niet toegeeft, laten we het hier niet bij', zegt Weyts zaterdag in De Standaard, Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

De inspectiediensten hebben de gegevens van Vlaamse Airbnb-verhuurders ­nodig om bijvoorbeeld te kunnen controleren op brandveiligheid.

Weyts stelde het Amerikaanse internetbedrijf daarvoor enkele maanden geleden in ge­breke. 'De enige reactie van het bedrijf was van hun ­advocaat, die trachtte aan te voeren dat het daartoe niet verplicht was.'

Weyts beklemtoont dat de verplichtingen die Vlaanderen oplegt aan hotels en andere toeristische bedrijven, ook gelden voor verhuurders op Airbnb.

'Het is een eerste stap, want als Airbnb niet toegeeft, laten we het hier niet bij', zegt Weyts zaterdag in De Standaard, Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.De inspectiediensten hebben de gegevens van Vlaamse Airbnb-verhuurders ­nodig om bijvoorbeeld te kunnen controleren op brandveiligheid. Weyts stelde het Amerikaanse internetbedrijf daarvoor enkele maanden geleden in ge­breke. 'De enige reactie van het bedrijf was van hun ­advocaat, die trachtte aan te voeren dat het daartoe niet verplicht was.' Weyts beklemtoont dat de verplichtingen die Vlaanderen oplegt aan hotels en andere toeristische bedrijven, ook gelden voor verhuurders op Airbnb.