Het gaat om de dodelijkste aanslag in Pakistan dit jaar. De slachtoffers zijn vooral vrouwen en kinderen die de markt in Peshawar bezochten, meldt de BBC. Bij de aanslag vielen ook meer dan 200 gewonden.

Op televisiebeelden was te zien hoe verschillende winkels in brand stonden en hoe mensen tussen brokstukken naar vermisten zochten. Verwacht wordt dan ook dat de dodentol nog verder oploopt.

Pakistan, en dan vooral Peshawar, is de voorbije weken enorm hard getroffen door tal van bloedige aanslagen. Die zijn het werk van de radicaalislamitische taliban.

Het legert voert momenteel een grondoffensief tegen de taliban in Zuid-Waziristan, een rebellenbolwerk aan de grens met Afghanistan. Als reactie hebben de taliban hun aanslagen in het land uitgebreid. In oktober alleen al kwamen daarbij meer dan 200 mensen om.

Clinton was woensdagochtend in de hoofdstad Islamabad, zo'n 150 km van Peshawar, aangekomen voor haar eerste bezoek als Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken. Op haar vlucht naar Pakistan loofde ze het legeroffensief tegen de taliban.

Het gaat om de dodelijkste aanslag in Pakistan dit jaar. De slachtoffers zijn vooral vrouwen en kinderen die de markt in Peshawar bezochten, meldt de BBC. Bij de aanslag vielen ook meer dan 200 gewonden.Op televisiebeelden was te zien hoe verschillende winkels in brand stonden en hoe mensen tussen brokstukken naar vermisten zochten. Verwacht wordt dan ook dat de dodentol nog verder oploopt.Pakistan, en dan vooral Peshawar, is de voorbije weken enorm hard getroffen door tal van bloedige aanslagen. Die zijn het werk van de radicaalislamitische taliban.Het legert voert momenteel een grondoffensief tegen de taliban in Zuid-Waziristan, een rebellenbolwerk aan de grens met Afghanistan. Als reactie hebben de taliban hun aanslagen in het land uitgebreid. In oktober alleen al kwamen daarbij meer dan 200 mensen om.Clinton was woensdagochtend in de hoofdstad Islamabad, zo'n 150 km van Peshawar, aangekomen voor haar eerste bezoek als Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken. Op haar vlucht naar Pakistan loofde ze het legeroffensief tegen de taliban.