Dat heeft de secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, gezegd in een reactie op de belofte van Netanyahu.

Guterres zegt 'bezorgd' te zijn over de verklaringen van de Israëlische premier. Het zou volgens hem 'verwoestend zijn voor de mogelijkheid om de onderhandelingen opnieuw op te starten en voor de regionale vrede, terwijl de levensvatbaarheid van tweestatenoplossing ernstig wordt aangetast'.

De Jordaanvallei beslaat ongeveer 30 procent van de Westelijke Jordaanoever, een Palestijns gebied dat sinds 1967 door Israël bezet wordt. Netanyahu, die het electoraat van de joodse kolonisten het hof maakt die voor de annexatie van de Westelijke Jordaanoever zijn, ligt in de peilingen nek-aan-nek met zijn tegenstrever Benny Gantz, gewezen chef van het leger.

Dat heeft de secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, gezegd in een reactie op de belofte van Netanyahu.Guterres zegt 'bezorgd' te zijn over de verklaringen van de Israëlische premier. Het zou volgens hem 'verwoestend zijn voor de mogelijkheid om de onderhandelingen opnieuw op te starten en voor de regionale vrede, terwijl de levensvatbaarheid van tweestatenoplossing ernstig wordt aangetast'. De Jordaanvallei beslaat ongeveer 30 procent van de Westelijke Jordaanoever, een Palestijns gebied dat sinds 1967 door Israël bezet wordt. Netanyahu, die het electoraat van de joodse kolonisten het hof maakt die voor de annexatie van de Westelijke Jordaanoever zijn, ligt in de peilingen nek-aan-nek met zijn tegenstrever Benny Gantz, gewezen chef van het leger.