Vier Palestijnen gedood, twintigtal gewonden bij Israëlische aanvallen op Jordaanoever

Plaats waar Tamer Kilani, lid van de Palestijnse groepering het 'Hol van de Leeuw' in de oude stad van Nabloes, gedood werd op 23 oktober 2022.

Bij Israëlische aanvallen op de bezette Westelijke Jordaanoever zijn dinsdagochtend in totaal vier Palestijnen omgekomen en een twintigtal gewonden gevallen. Dat heeft het Palestijnse ministerie van Gezondheid gemeld. De aanvallen waren voornamelijk gericht tegen de stad Nabloes.

In een kort communiqué zei het ministerie dat er “drie doden vielen en 19 gewonden, van wie er drie ernstig aan toe zijn” bij aanvallen in Nabloes. De Israëlische legeroperatie zou zijn gestart in de vroege uurtjes, volgens getuigen. Iets later liet het ministerie weten dat er ook in Ramallah een Palestijn werd gedood bij Israëlisch geschut.

Het Israëlische leger bevestigde inmiddels dat het in samenwerking met de politie en de inlichtingendiensten een grootschalige operatie lanceerde, gericht tegen “het hoofdkwartier en een wapenfabriek van een nieuwe groepering van Palestijnse strijders” met de naam ‘Hol van de Leeuw’ in de oude stad van Nabloes. Bij die operatie werden “verschillende gewapende verdachten geraakt door kogels”, aldus het leger, zonder de Palestijnse slachtofferbalans te bevestigen.

Partner Content