Een rechtbank in de Seoel oordeelde dat Choi misbruik had gemaakt van haar band met de presidente. Ze zou een universiteit onder druk hebben gezet om voordelen toe te kennen aan haar dochter. Zo probeerde Choi te verkrijgen dat haar dochter punten kreeg voor een examen dat ze nooit had afgelegd.

Het gaat nog maar om een eerste veroordeling voor Choi. Ze wordt er ook nog van beschuldigd samen met Park Zuid-Koreaanse bedrijven te hebben afgeperst. Ook zou ze smeergeld hebben aangenomen van elektronicareus Samsung.

Een rechtbank in de Seoel oordeelde dat Choi misbruik had gemaakt van haar band met de presidente. Ze zou een universiteit onder druk hebben gezet om voordelen toe te kennen aan haar dochter. Zo probeerde Choi te verkrijgen dat haar dochter punten kreeg voor een examen dat ze nooit had afgelegd. Het gaat nog maar om een eerste veroordeling voor Choi. Ze wordt er ook nog van beschuldigd samen met Park Zuid-Koreaanse bedrijven te hebben afgeperst. Ook zou ze smeergeld hebben aangenomen van elektronicareus Samsung.