De beslissing om de episode offline te halen kwam de BBC op veel kritiek te staan. De streamingdienst verwijderde de aflevering omdat die een scène bevat waarin een personage, 'de majoor', een racistische belediging uit aan het adres van het cricketteam van de Brits-Caribische eilanden. In de aflevering 'The Germans' logeert verder een groep Duitse toeristen in het hotel van Basil Fawlty (John Cleese). Stamgast en oorlogsveteraan Majoor Gowen vindt dat maar niks en maakt aan de lopende band grappen en opmerkingen over de gasten. De aflevering is wereldwijd bekend vanwege de oneliner 'don't mention the war', terwijl Basil zelf continu de fout ingaat en de Duitse gasten beledigt.

John Cleese was niet te spreken over de beslissing om de roemruchte aflevering te verwijderen. Volgens hem moet voor iedereen duidelijk zijn dat het gedrag van sommige personages, waaronder de majoor, niet deugt. 'Mensen hebben allemaal een ander gevoel voor humor. Sommigen begrijpen dat als je een personage onzin laat uitkramen, je dat personage bespot en niet de zienswijze van dat personage propageert.' Cleese beschrijft de majoor als 'een fossiel'. 'Als mensen te stom zijn om dat in te zien, wat kan ik dan zeggen?', aldus de komiek.

Ook andere series kwamen onder vuur te liggen door de vernieuwde aandacht voor racisme. Zo werd de satirische reeks 'Little Britain' weggehaald van iPlayer en Netflix 'omdat de tijden veranderd zijn'. Blanke comedians David Walliams en Matt Lucas vertolken in de reeks onder meer personages van andere etniciteiten en lachen ook met travestieten. In de VS werd 'Cops' dan weer van het scherm gehaald, omdat die reeks politiegeweld zou verheerlijken.

De beslissing om de episode offline te halen kwam de BBC op veel kritiek te staan. De streamingdienst verwijderde de aflevering omdat die een scène bevat waarin een personage, 'de majoor', een racistische belediging uit aan het adres van het cricketteam van de Brits-Caribische eilanden. In de aflevering 'The Germans' logeert verder een groep Duitse toeristen in het hotel van Basil Fawlty (John Cleese). Stamgast en oorlogsveteraan Majoor Gowen vindt dat maar niks en maakt aan de lopende band grappen en opmerkingen over de gasten. De aflevering is wereldwijd bekend vanwege de oneliner 'don't mention the war', terwijl Basil zelf continu de fout ingaat en de Duitse gasten beledigt.John Cleese was niet te spreken over de beslissing om de roemruchte aflevering te verwijderen. Volgens hem moet voor iedereen duidelijk zijn dat het gedrag van sommige personages, waaronder de majoor, niet deugt. 'Mensen hebben allemaal een ander gevoel voor humor. Sommigen begrijpen dat als je een personage onzin laat uitkramen, je dat personage bespot en niet de zienswijze van dat personage propageert.' Cleese beschrijft de majoor als 'een fossiel'. 'Als mensen te stom zijn om dat in te zien, wat kan ik dan zeggen?', aldus de komiek.Ook andere series kwamen onder vuur te liggen door de vernieuwde aandacht voor racisme. Zo werd de satirische reeks 'Little Britain' weggehaald van iPlayer en Netflix 'omdat de tijden veranderd zijn'. Blanke comedians David Walliams en Matt Lucas vertolken in de reeks onder meer personages van andere etniciteiten en lachen ook met travestieten. In de VS werd 'Cops' dan weer van het scherm gehaald, omdat die reeks politiegeweld zou verheerlijken.