Het Vaticaan heeft opgeroepen om tijdens de WK-finale tussen Argentinië en Duitsland wereldwijd een staakt-het-vuren in alle conflicten ter wereld in acht te nemen. De Pontificale Raad van Cultuur deed dat met een speciale hashtag op Twitter: #pauseforpeace.

Ook de Argentijnse Paus Franciscus, een grote voetbalfan, heeft een tweet de wereld ingestuurd in verband met het WK voetbal. In zijn kort bericht koos de paus evenwel geen partij voor zijn land.

"Het WK heeft ervoor gezorgd dat volkeren van verschillende nationaliteiten en met verschillende religies zich konden verenigen", luidde het. "Hopelijk kan sport steeds de cultuur van ontmoetingen blijven ondersteunen."

Eerder deze week gaf het Vaticaan al aan dat "de kans bestaat" dat de paus de WK-finale zou volgen vanuit Rome. Franciscus' voorganger, de nog levende paus Benedictus, is namelijk een Duitser, en dus zouden de gemoederen in het Vaticaan weleens hoog kunnen oplopen. Maar Benedictus is eerder een fervent liefhebber van pianomuziek, en dus zal hij de finale hoogstwaarschijnlijk niet volgen.

Paus Franciscus komt al jaren openlijk uit voor zijn sportpassie, zo is hij supporter van de Argentijnse club San Lorenzo. (TE)

Het Vaticaan heeft opgeroepen om tijdens de WK-finale tussen Argentinië en Duitsland wereldwijd een staakt-het-vuren in alle conflicten ter wereld in acht te nemen. De Pontificale Raad van Cultuur deed dat met een speciale hashtag op Twitter: #pauseforpeace.Ook de Argentijnse Paus Franciscus, een grote voetbalfan, heeft een tweet de wereld ingestuurd in verband met het WK voetbal. In zijn kort bericht koos de paus evenwel geen partij voor zijn land. "Het WK heeft ervoor gezorgd dat volkeren van verschillende nationaliteiten en met verschillende religies zich konden verenigen", luidde het. "Hopelijk kan sport steeds de cultuur van ontmoetingen blijven ondersteunen."Eerder deze week gaf het Vaticaan al aan dat "de kans bestaat" dat de paus de WK-finale zou volgen vanuit Rome. Franciscus' voorganger, de nog levende paus Benedictus, is namelijk een Duitser, en dus zouden de gemoederen in het Vaticaan weleens hoog kunnen oplopen. Maar Benedictus is eerder een fervent liefhebber van pianomuziek, en dus zal hij de finale hoogstwaarschijnlijk niet volgen. Paus Franciscus komt al jaren openlijk uit voor zijn sportpassie, zo is hij supporter van de Argentijnse club San Lorenzo. (TE)