Joko's tegenstander, de voormalige generaal Prabowo Subianto, wist 44,5 van de kiezers te overtuigen. De uitslag komt overeen met verschillende snelle tellingen die enkele uren na de stembusslag op 17 april werden gepubliceerd.

Prabowo verklaarde eerder al dat hij de resultaten zou verwerpen en stelde dat er op grote schaal is valsgespeeld. De kieswaakhond wees de beschuldigingen van 'massale en systematische fraude' echter van de hand omdat er volgens het orgaan geen bewijzen zijn om die beschuldigingen te ondersteunen.

De officiële kiesresultaten hadden eigenlijk woensdag bekendgemaakt moeten worden, maar ze werden al eerder vrijgegeven nadat aanhangers van Prabowo ermee dreigden een massale bijeenkomst te houden aan het gebouw van de kiescommissie in het centrum van Jakarta.

Joko's tegenstander, de voormalige generaal Prabowo Subianto, wist 44,5 van de kiezers te overtuigen. De uitslag komt overeen met verschillende snelle tellingen die enkele uren na de stembusslag op 17 april werden gepubliceerd. Prabowo verklaarde eerder al dat hij de resultaten zou verwerpen en stelde dat er op grote schaal is valsgespeeld. De kieswaakhond wees de beschuldigingen van 'massale en systematische fraude' echter van de hand omdat er volgens het orgaan geen bewijzen zijn om die beschuldigingen te ondersteunen. De officiële kiesresultaten hadden eigenlijk woensdag bekendgemaakt moeten worden, maar ze werden al eerder vrijgegeven nadat aanhangers van Prabowo ermee dreigden een massale bijeenkomst te houden aan het gebouw van de kiescommissie in het centrum van Jakarta.