Twee leden van de Russische punkgroep Pussy Riot hebben laten weten dat zij in het centrum van de Russische stad Sotsji zijn gearresteerd. In de buurt vinden de Olympische Winterspelen plaats.

"Wij zijn gearresteerd... en wij zijn van inbraak beschuldigd", meldde Nadejda Tolokonnikova op Twitter. Ze voegde eraan toe dat meerdere andere activisten ook zijn opgepakt.

Maria Alekhina van Pussy Riot bevestigde de arrestatie, maar gaf geen details, aldus SkyNews.

Het duo was in december voorwaardelijk vrijgekomen na bijna twee jaar gevangenschap vanwege hooliganisme. Meer bepaald omdat zij in een prominente kathedraal in Moskou tegen de Russische president Vladimir Poetin hadden geprotesteerd met een anti-Poetin lied. (Belga/AVE)

Twee leden van de Russische punkgroep Pussy Riot hebben laten weten dat zij in het centrum van de Russische stad Sotsji zijn gearresteerd. In de buurt vinden de Olympische Winterspelen plaats."Wij zijn gearresteerd... en wij zijn van inbraak beschuldigd", meldde Nadejda Tolokonnikova op Twitter. Ze voegde eraan toe dat meerdere andere activisten ook zijn opgepakt. Maria Alekhina van Pussy Riot bevestigde de arrestatie, maar gaf geen details, aldus SkyNews. Het duo was in december voorwaardelijk vrijgekomen na bijna twee jaar gevangenschap vanwege hooliganisme. Meer bepaald omdat zij in een prominente kathedraal in Moskou tegen de Russische president Vladimir Poetin hadden geprotesteerd met een anti-Poetin lied. (Belga/AVE)