Trump ontkent geruchten over ernstig conflict met Tillerson

De Amerikaanse president Donald Trump (rechts) met zijn minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson, tijdens een werklunch met Afrikaanse leiders bij de Verenigde Naties in New York, op 20 september 2017. © REUTERS

De Amerikaanse president Donald Trump heeft het ‘volste vertrouwen’ in zijn minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson. Dat heeft Trump woensdag in Las Vegas gezegd, in een reactie op de berichtgeving over een ernstig conflict tussen de twee bewindslieden.

‘Er is niets van aan, het is helemaal verzonnen door NBC.’ De Amerikaanse zender publiceerde woensdag een artikel waaruit bleek dat Tillerson in juli ‘debiel’ (moron) had gebruikt om naar Trump te verwijzen. Kort daarna zou hij, nog volgens NBC, gedreigd hebben met ontslag.

Eerder op de dag had het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken al ontkend dat Tillerson Trump een debiel genoemd heeft. Tillerson had toen zelf in een persconferentie al gezegd dat hij nooit met het idee gespeeld heeft om op te stappen.

Op de vraag of hij inderdaad de term ‘debiel’ gebruikt had om naar Trump te verwijzen, kwam er geen duidelijke ontkenning van de Buitenlandminister. ‘Ik hou me niet bezig met zulke onbelangrijke dingen’, klonk het vanuit Washington.

Trump is in Las Vegas voor ontmoetingen met, onder meer, de slachtoffers van de zware schietpartij die 58 mensenlevens eiste.

Partner Content