Dat heeft Trump zaterdagnacht gezegd op Twitter. 'Noord-Korea heeft enkele kleine wapens afgevuurd, wat een aantal van mijn mensen en anderen heeft verontrust, maar mij niet', schreef hij. 'Ik heb er vertrouwen in dat Voorzitter Kim zich aan zijn belofte aan mij zal houden.'

De Amerikaanse president lijkt te verwijzen naar uitspraken van zijn eigen veiligheidsadviseur John Bolton, die vrijdag zei dat de rakettests van Noord-Korea in strijd zijn met resoluties van de VN-Veiligheidsraad. Volgens analisten is er voorlopig geen sprake van dat Noord-Korea zich opmaakt voor vernietiging van zijn kernwapens.

Trump stelt verder dat hij moest 'glimlachen' toen hij zag dat de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un de gewezen vice-president en huidig presidentskandidaat Joe Biden had beledigd. 'Misschien is dat een signaal naar mij?' In een verklaring stelde het staatsnieuwsagentschap van Noord-Korea eerder dat Biden een 'idioot met een laag IQ' is, nadat hij Kim Jong-un een dictator en tiran had genoemd. De Noord-Koreaanse verklaring deed denken aan taalgebruik van Trump zelf. Hij noemde Biden eerder dit jaar ook al eens een 'individu met laag IQ'.

Trump stuurde zijn tweet vanuit Japan, waar hij op bezoek is bij premier Shinzo Abe. Noord-Korea is een van de belangrijkste gespreksonderwerpen voor de twee wereldleiders.

Dat heeft Trump zaterdagnacht gezegd op Twitter. 'Noord-Korea heeft enkele kleine wapens afgevuurd, wat een aantal van mijn mensen en anderen heeft verontrust, maar mij niet', schreef hij. 'Ik heb er vertrouwen in dat Voorzitter Kim zich aan zijn belofte aan mij zal houden.' De Amerikaanse president lijkt te verwijzen naar uitspraken van zijn eigen veiligheidsadviseur John Bolton, die vrijdag zei dat de rakettests van Noord-Korea in strijd zijn met resoluties van de VN-Veiligheidsraad. Volgens analisten is er voorlopig geen sprake van dat Noord-Korea zich opmaakt voor vernietiging van zijn kernwapens.Trump stelt verder dat hij moest 'glimlachen' toen hij zag dat de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un de gewezen vice-president en huidig presidentskandidaat Joe Biden had beledigd. 'Misschien is dat een signaal naar mij?' In een verklaring stelde het staatsnieuwsagentschap van Noord-Korea eerder dat Biden een 'idioot met een laag IQ' is, nadat hij Kim Jong-un een dictator en tiran had genoemd. De Noord-Koreaanse verklaring deed denken aan taalgebruik van Trump zelf. Hij noemde Biden eerder dit jaar ook al eens een 'individu met laag IQ'. Trump stuurde zijn tweet vanuit Japan, waar hij op bezoek is bij premier Shinzo Abe. Noord-Korea is een van de belangrijkste gespreksonderwerpen voor de twee wereldleiders.