Trump: er komt geen debat met Bernie Sanders

© REUTERS

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zal dan toch niet in debat gaan met de Democraat Bernie Sanders.

Volgens een mededeling van het campagneteam van Donald Trump is het “ongepast” voor de genomineerde van de Republikeinen om in debat te gaan met de kandidaat die op de tweede plaats zal eindigen bij de Democraten.

Bij die Democraten staat Hillary Clinton aan kop in de race naar de nominatie.

De Sanders-campagne had laten weten dat ze uitkeek naar een “inhoudelijk debat, waarin de zeer verschillende meningen van senator Sanders en de heer Trump voor de toekomst van ons land tegenover elkaar zouden worden geplaatst”. Trump had in de talkshow Jimmy Kimmel Live gegrapt dat hij bereid was het debat aan te gaan met Sanders, als er maar geld tegenover zou staan (voor een goed doel).

‘Gemakkelijk verdiend’

Maar daar komt hij nu dus op terug. “Hoe graag ik ook in debat wil gaan met Bernie Sanders -en het zou een gemakkelijk verdiende dag zijn- zal ik wachten om te debatteren met de persoon die bij de Democratische Partij op de eerste plaats eindigt, waarschijnlijk “Crooked” (achterbakse, red.) Hillary Clinton, of wie het ook mag worden”, aldus Trump in de mededeling.

Hij verwijst ook opnieuw naar het feit dat Clinton en partijvoorzitster Debbie Wasserman-Schultz Sanders niet toelaten te winnen, en dat het Democratische kiesproces oneerlijk is. Sanders hoopt dat Trump alsnog van mening verandert. Clinton weigerde maandag dan weer om in debat te gaan met Sanders voor de laatste grote voorverkiezing in Californië.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content