De organisatoren gewagen van 2,5 miljoen deelnemers aan de bijeenkomst. Onafhankelijke bronnen konden dit niet bevestigen.

Volgens analisten heeft Ince kans om in een tweede ronde in het strijdperk met Erdogan te treden.

'Erdogan is een vermoeid iemand, alleen (gelaten) (...), een arrogante man die geen eerbied voor zijn volk heeft', zei de kandidaat van de belangrijkste oppositiepartij, de sociaaldemocratische Republikeinse Volkspartij (CHP). Hij verzekerde dat hij, indien verkozen, 'niemand uitsluit' bij het regeren.

De oppositie wil zondag meer dan 600.000 waarnemers inzetten bij de parlements- en presidentsverkiezingen.

De organisatoren gewagen van 2,5 miljoen deelnemers aan de bijeenkomst. Onafhankelijke bronnen konden dit niet bevestigen. Volgens analisten heeft Ince kans om in een tweede ronde in het strijdperk met Erdogan te treden. 'Erdogan is een vermoeid iemand, alleen (gelaten) (...), een arrogante man die geen eerbied voor zijn volk heeft', zei de kandidaat van de belangrijkste oppositiepartij, de sociaaldemocratische Republikeinse Volkspartij (CHP). Hij verzekerde dat hij, indien verkozen, 'niemand uitsluit' bij het regeren. De oppositie wil zondag meer dan 600.000 waarnemers inzetten bij de parlements- en presidentsverkiezingen.