Stroompanne legt luchthaven Hamburg plat, maandag weer vluchten

© AFP

Door de stroompanne van zondag heeft de luchthaven van het Duitse Hamburg alle vluchten van en naar de luchthaven opgeschort. Maandagochtend vanaf 6 uur is er weer vliegverkeer.

De stroompanne gebeurde rond 10 uur zondagvoormiddag en zou te wijten zijn aan een kortsluiting. Door de problemen werden zondag alle vluchten geschrapt. Zowat 30.000 passagiers werden getroffen volgens de luchthaven, waar op een gemiddelde zondag zowat 200 vluchten vertrekken en evenveel landen. Ongeveer 90 mensen brachten de nacht door in de terminal.

Maandagochtend kunnen vanaf 6 uur opnieuw vluchten opstijgen en landen, meldt Hamburg Aiport. De luchthaven waarschuwt wel dat vertragingen nog steeds mogelijk zijn en raadt reizigers aan om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

‘Hamburg Airport heeft voldoende stroomvoorziening nodig om veilige vliegoperaties te verzekeren’, stelde de luchthaven zondag in een persbericht. Vliegtuigen die al op weg waren naar Hamburg, werden omgeleid naar andere luchthavens zoals Hannover, op ongeveer 150 kilometer van Hamburg.

Partner Content