Tot een voortzetting van de staking is beslist na een stemming onder het personeel.

Bevel

Met hun actie negeert het metropersoneel een uitspraak van de handelsrechtbank in Sao Paulo, die enkele uren voor de stemming had geoordeeld dat de staking niet wettelijk is.

De rechter zei dat de vakbonden hun macht misbruiken en beval het personeel terug aan het werk te gaan. De rechter legde een dwangsom van 100.000 reais (circa 30.000 euro) per dag op.

De gouverneur van de staat Sao Paulo, Geraldo Alckmin, dreigt elke werknemer die maandag niet aan de slag gaat, te ontslaan.

Chaos

De staking brak vier dagen geleden uit nadat de onderhandelingen over een loonsverhoging op niets waren uitgedraaid. De vakbonden eisen een opslag met 12,2 procent, het staatsbedrijf heeft 8,7 procent aangeboden.

De sociale actie zorgde al voor veel chaos in de grootste stad van Brazilië en bedreigt bovendien het goede verloop van het WK voetbal. Donderdag al vindt in Arena Corinthians in Sao Paulo namelijk de openingswedstrijd plaats tussen Brazilië en Kroatië.

Meer manifestaties

De komende dagen zijn nog manifestaties gepland tegen de hoge kostprijs die de organisatie van het WK met zich meebrengt.

De Braziliaanse president Dilma Rousseff riep de Brazilianen zondag nog op zich in het kader van het WK 'vrolijk en beschaafd' te gedragen.

Tot een voortzetting van de staking is beslist na een stemming onder het personeel.BevelMet hun actie negeert het metropersoneel een uitspraak van de handelsrechtbank in Sao Paulo, die enkele uren voor de stemming had geoordeeld dat de staking niet wettelijk is. De rechter zei dat de vakbonden hun macht misbruiken en beval het personeel terug aan het werk te gaan. De rechter legde een dwangsom van 100.000 reais (circa 30.000 euro) per dag op.De gouverneur van de staat Sao Paulo, Geraldo Alckmin, dreigt elke werknemer die maandag niet aan de slag gaat, te ontslaan.ChaosDe staking brak vier dagen geleden uit nadat de onderhandelingen over een loonsverhoging op niets waren uitgedraaid. De vakbonden eisen een opslag met 12,2 procent, het staatsbedrijf heeft 8,7 procent aangeboden. De sociale actie zorgde al voor veel chaos in de grootste stad van Brazilië en bedreigt bovendien het goede verloop van het WK voetbal. Donderdag al vindt in Arena Corinthians in Sao Paulo namelijk de openingswedstrijd plaats tussen Brazilië en Kroatië.Meer manifestatiesDe komende dagen zijn nog manifestaties gepland tegen de hoge kostprijs die de organisatie van het WK met zich meebrengt.De Braziliaanse president Dilma Rousseff riep de Brazilianen zondag nog op zich in het kader van het WK 'vrolijk en beschaafd' te gedragen.