Daarbij zijn meer dan honderd mensen gewond geraakt. Er werden ook 44 mensen opgepakt bij deze rellen die de gewelddadigste waren in jaren in Jeruzalem.

De Palestijnse Rode Halve Maan meldde zeker 105 gewonden, van wie een twintigtal naar ziekenhuizen werden overgebracht. Bij de politie waren er 20 gewonden, van wie er drie werden opgenomen in een ziekenhuis.

Spanningen in Jeruzalem

De politie was massaal ontplooid voor een betoging van Lahava, een groep die openlijk vijandig staat tegenover Palestijnen. Nabij de Damascuspoort, een van de toegangen tot de Oude Stad, waren honderden agenten en de cavalerie aanwezig om 'de vrijheid van meningsuiting' en 'het recht op demonstreren' te beschermen. Volgens getuigen scandeerden Lahava-betogers onder meer 'dood aan de Arabieren'.

Lees verder onder de foto

Zware rellen nabij Damascus Gate in Jeruzalem, 22 april 2021., Belga Image
Zware rellen nabij Damascus Gate in Jeruzalem, 22 april 2021. © Belga Image

De betoging van Lahava werd als een provocatie gezien, en Palestijnen hadden een tegenbetoging georganiseerd.

Bij de ingang van de Oude Stad ontstonden rellen en die duurden de hele nacht. Agenten gebruikten onder meer traangas en waterkanonnen om de Palestijnse betogers uit elkaar te drijven.

De voorbije dagen kwam het al regelmatig tot relletjes tussen Israëli's en Palestijnen. In de Oude Stad is de spanning te snijden tijdens de vastenmaand Ramadan.

Zware rellen nabij Damascus Gate in Jeruzalem, 22 april 2021., Belga Image
Zware rellen nabij Damascus Gate in Jeruzalem, 22 april 2021. © Belga Image
Daarbij zijn meer dan honderd mensen gewond geraakt. Er werden ook 44 mensen opgepakt bij deze rellen die de gewelddadigste waren in jaren in Jeruzalem.De Palestijnse Rode Halve Maan meldde zeker 105 gewonden, van wie een twintigtal naar ziekenhuizen werden overgebracht. Bij de politie waren er 20 gewonden, van wie er drie werden opgenomen in een ziekenhuis. De politie was massaal ontplooid voor een betoging van Lahava, een groep die openlijk vijandig staat tegenover Palestijnen. Nabij de Damascuspoort, een van de toegangen tot de Oude Stad, waren honderden agenten en de cavalerie aanwezig om 'de vrijheid van meningsuiting' en 'het recht op demonstreren' te beschermen. Volgens getuigen scandeerden Lahava-betogers onder meer 'dood aan de Arabieren'. Lees verder onder de fotoDe betoging van Lahava werd als een provocatie gezien, en Palestijnen hadden een tegenbetoging georganiseerd. Bij de ingang van de Oude Stad ontstonden rellen en die duurden de hele nacht. Agenten gebruikten onder meer traangas en waterkanonnen om de Palestijnse betogers uit elkaar te drijven. De voorbije dagen kwam het al regelmatig tot relletjes tussen Israëli's en Palestijnen. In de Oude Stad is de spanning te snijden tijdens de vastenmaand Ramadan.