Abdelmounaim Haddad (21), één van de twee verdachten in het onderzoek naar de terreurcel van Verviers waarvan vermoed werd dat hij naar Spanje was gevlucht, heeft zichzelf dinsdag in Sint-Jans-Molenbeek bij de politie aangegeven. Dat melden de vrt en VTM en wordt bevestigd door het federaal parket.

De man zat met een enkelband thuis en wordt momenteel verhoord door de politie. Het is nu aan de onderzoeksrechter om te beslissen of hij onder aanhoudingsbevel wordt geplaatst.

Tweede man is nog spoortloos

De tweede man naar wie in Spanje werd gezocht, Nederlander Zaid Koullis (18), is nog spoorloos al werd dinsdag wel een huiszoeking gehouden bij zijn ouders in Utrecht.

Het federaal parket had voor beide mannen een opsporingsbericht laten verspreiden in Spanje. Er werd immers vermoed dat beide mannen vorige week donderdag op de vlucht waren geslagen toen ze hoorden dat de politie was binnengevallen in het appartement van de cel in Verviers.

In dat appartement in Verviers vond de politie bovendien het paspoort van Zaid Koullis terug. De Franse veiligheidsdiensten zouden het spoor van de vluchters teruggevonden hebben in Parijs en daarop hun Spaanse collega's gewaarschuwd hebben omdat ervan uit werd gegaan dat de twee doorgetrokken waren naar Madrid om vervolgens naar Jemen of Saoedi-Arabië te reizen.

Enkelband

Dinsdagnamiddag bleek dat alvast Abdelmounaïm Haddad niet naar Spanje was gevlucht maar thuis zat met een enkelband. Over het lot van Zaid Koullis is nog niets bekend. Zijn ouders gaven hem in september als vermist op en dinsdag vond in hun woning in Utrecht een huiszoeking plaats, waarbij laptops en telefoons in beslag werden genomen maar zelf is de man nog niet opgedoken.

Het federaal parket zou morgen via een perscommuniqué meer uitleg verschaffen over de stand van het onderzoek.

Abdelmounaim Haddad (21), één van de twee verdachten in het onderzoek naar de terreurcel van Verviers waarvan vermoed werd dat hij naar Spanje was gevlucht, heeft zichzelf dinsdag in Sint-Jans-Molenbeek bij de politie aangegeven. Dat melden de vrt en VTM en wordt bevestigd door het federaal parket. De man zat met een enkelband thuis en wordt momenteel verhoord door de politie. Het is nu aan de onderzoeksrechter om te beslissen of hij onder aanhoudingsbevel wordt geplaatst. De tweede man naar wie in Spanje werd gezocht, Nederlander Zaid Koullis (18), is nog spoorloos al werd dinsdag wel een huiszoeking gehouden bij zijn ouders in Utrecht.Het federaal parket had voor beide mannen een opsporingsbericht laten verspreiden in Spanje. Er werd immers vermoed dat beide mannen vorige week donderdag op de vlucht waren geslagen toen ze hoorden dat de politie was binnengevallen in het appartement van de cel in Verviers. In dat appartement in Verviers vond de politie bovendien het paspoort van Zaid Koullis terug. De Franse veiligheidsdiensten zouden het spoor van de vluchters teruggevonden hebben in Parijs en daarop hun Spaanse collega's gewaarschuwd hebben omdat ervan uit werd gegaan dat de twee doorgetrokken waren naar Madrid om vervolgens naar Jemen of Saoedi-Arabië te reizen. Dinsdagnamiddag bleek dat alvast Abdelmounaïm Haddad niet naar Spanje was gevlucht maar thuis zat met een enkelband. Over het lot van Zaid Koullis is nog niets bekend. Zijn ouders gaven hem in september als vermist op en dinsdag vond in hun woning in Utrecht een huiszoeking plaats, waarbij laptops en telefoons in beslag werden genomen maar zelf is de man nog niet opgedoken. Het federaal parket zou morgen via een perscommuniqué meer uitleg verschaffen over de stand van het onderzoek.