Saudi's onderscheppen raket uit Jemen die op hoofdstad was gericht

05/11/17 om 00:21 - Bijgewerkt om 00:20

Bron: Belga

De Saudische luchtmacht heeft bij hoofdstad Riyad een ballistische raket onderschept die vanuit Jemen was afgevuurd. Dat meldde tv-zender Al Arabiya en het bericht werd door rebellen uit Jemen bevestigd.

Saudi's onderscheppen raket uit Jemen die op hoofdstad was gericht

Slachtoffers van een bloedbad in Jemen. De raket was een vergeldingspoging © REUTERS

Bewoners van de hoofdstad hadden een zware knal gehoord en brokstukken zouden in de buurt van het vliegveld van Riyad zijn neergekomen.

Saudi-Arabië leidt in Jemen een campagne tegen de Houthi-rebellen die door Iran worden ondersteund..

De raket werd ten noordoosten van Riyad neergeschoten zonder slachtoffers of schade, meldde de Saudische tv-zender Al Arabiya.

De Houthi-rebellen in Jemen bevestigden dat ze een langeafstandsraket hadden afgevuurd naar de luchthaven King Khaled in Riyad. Ali al-Qahum, een functionaris in het politbureau van de Houthi's, zei dat de raket een vergelding was voor de 'dagelijkse bloedbaden' in Jemen door de alliantie die door Saudi-Arabië wordt geleid. 'We hebben het recht te antwoorden en raketten af te vuren op diegenen die dagelijks bloedbaden aanrichten onder onze mensen, waarvan het jongste op een markt.' Al-Qahum verwees naar luchtaanvallen eerder deze week op een hotel en een markt in de noordelijke provincie Saada, waar 29 burgerdoden vielen. De alliantie die door Saudi-Arabië geleid wordt, zei dat bij deze luchtaanval een 'legitiem militair doelwit' van rebellen was aangevallen.

Onze partners