Rusland vindt explosieven: ‘Vliegtuigcrash Sinaï was aanslag’

Crash Russische passagiersvliegtuig boven het Egyptische Sinaïschiereiland © Reuters

Volgens de Russische Federale Veiligheidsdienst (FSB) zijn er explosieven gevonden in het vliegtuig dat op 31 oktober neerstortte in de Sinaïwoestijn.

In het wrak van het Russische vliegtuig dat neerstortte in de Sinaïwoestijn zijn explosieven gevonden. Dat meldt de Russische Federale Veiligheidsdienst (FSB). Volgens het hoofd van de dienst, Aleksandr Bortnikov, zou het gaan om een zelfgemaakt springtuig met een kracht gelijk aan 1 kg TNT.

Vrachtruim

De Russische president Vladimir Poetin reageerde onmiddellijk door het ongeval te bestempelen als een ’terreurdaad.’ ‘We zullen de verantwoordelijken vinden’, aldus Poetin. Voorts kondigde de president aan de bombardementen tegen Syrië op te voeren.

Ook Britse specialisten gingen er eerder al vanuit dat iemand een bom had binnengesmokkeld in het vrachtruim van het passagiersvliegtuig.

Bij de crash kwamen 224 personen om.

Egypte: ‘Nog geen bewijs voor terreuraanslag’

Egypte heeft daarentegen gezegd dat er geen enkel bewijs is van een terreuraanslag. Volgens een topverantwoordelijke van het Egyptische ministerie van Luchtvaart beschikt het internationale comité dat de crash onderzoekt, over geen enkel bewijs dat er een bom aan boord was van het toestel.

Russische onderzoekers hebben zandstalen verzameld op de plaats van de crash en lichamen van slachtoffers meegenomen, maar ze hebben de onderzoekscommissie nog niet officieel op de hoogte gebracht van hun conclusies, luidt het aan Egyptische zijde. (AVE) (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content