Een groep activisten van het hackerscollectief Anonymous had zich tot doel gesteld wereldwijd een mars van een miljoen maskers te organiseren. Enkele duizenden inderdaad doorgaans van een wit masker voorziene manifestanten staken in het hartje van Londen vuurwerk af, ze bekogelden de politie met verkeerskegels, flessen en andere voorwerpen, en vernielden barricaden. Ze riepen slogans als "één oplossing, de revolutie" (one solution, revolution). De komiek Russell Brand werd tussen de betogers opgemerkt.

Sommigen probeerden de BBC en Buckingham Palace te bereiken, maar ze werden door de politie tegengehouden.

'Rechten'

Heel wat handelszaken langs het parcours hadden uit voorzorg de deuren gesloten.

Er werden uiteindelijk vijf betogers opgepakt, zo meldt de politie van Londen.

De actie viel samen met Guy Fawkes-dag. Op 5 november 1605 werd Fawkes gearresteerd toen hij het 'Buskruitcomplot' probeerde uit te voeren. Het Gunpowder Plot bestond erin om het paleis van Westminster op te blazen bij de opening van het parlement, als protest tegen de godsdienstige onverdraagzaamheid van koning James I.

Anonymus liet weten dat de maskermanifestatie bedoeld was als protest tegen de bezuinigingspolitiek en tegen de inperking van de rechten.

(Belga/RR)

Een groep activisten van het hackerscollectief Anonymous had zich tot doel gesteld wereldwijd een mars van een miljoen maskers te organiseren. Enkele duizenden inderdaad doorgaans van een wit masker voorziene manifestanten staken in het hartje van Londen vuurwerk af, ze bekogelden de politie met verkeerskegels, flessen en andere voorwerpen, en vernielden barricaden. Ze riepen slogans als "één oplossing, de revolutie" (one solution, revolution). De komiek Russell Brand werd tussen de betogers opgemerkt.Sommigen probeerden de BBC en Buckingham Palace te bereiken, maar ze werden door de politie tegengehouden.Heel wat handelszaken langs het parcours hadden uit voorzorg de deuren gesloten. Er werden uiteindelijk vijf betogers opgepakt, zo meldt de politie van Londen. De actie viel samen met Guy Fawkes-dag. Op 5 november 1605 werd Fawkes gearresteerd toen hij het 'Buskruitcomplot' probeerde uit te voeren. Het Gunpowder Plot bestond erin om het paleis van Westminster op te blazen bij de opening van het parlement, als protest tegen de godsdienstige onverdraagzaamheid van koning James I.Anonymus liet weten dat de maskermanifestatie bedoeld was als protest tegen de bezuinigingspolitiek en tegen de inperking van de rechten.(Belga/RR)