Nadat de reddingswerkers zaterdagmorgen nog een man en vrouw en hun kind van negen jaar van onder het puin gehaald hadden, werd in de loop van de dag nog een laatste mannelijk slachtoffer gevonden. Dat brengt de dodentol op 42, meldt het Italiaanse persagentschap Ansa zaterdag.

De informatie is nog niet officieel bevestigd door de Italiaanse autoriteiten. In de prefectuur van Genua, onderdeel van de Italiaanse Binnenlandse Zaken, wordt gewerkt aan een statement, meldt de woordvoerder van de civiele bescherming.

Zaterdag stond in het teken van de staatsbegrafenis van 18 slachtoffers, in aanwezigheid van de hoogste politieke verantwoordelijken van het land, onder wie premier Giuseppe Conte en de aartsbisschop van Genua, Angelo Bagnasco.

Tijdens de plechtigheid werd langdurig geapplaudisseerd toen de namen voorgelezen werden van de 38 bevestigde slachtoffers.

Het applaus weerklonk ook toen de slachtoffers aangehaald werden die pas zaterdagochtend tussen het puin gevonden werden en toen aartsbisschop van Genua Bagnasco de inspanningen van de reddingswerkers prees.

"De instorting van de Morandi brug heeft het hart van Genua doorboord. De wonde is diep", zei de aartsbisschop aan de menigte.

De aartsbisschop van Napels, Crescenzio Sepe, was strenger in zijn woorden. "Je mag niet sterven door nalatigheid, achteloosheid, onverantwoordelijkheid, oppervlakkigheid en bureaucratie."

Toch was er ook applaus toen verschillende ministers aankwamen aan de expohal in het noorden van Genua waar de begrafenis plaatsvond. Ook voor de leiders van de twee regeringspartijen, de vicepremiers Luigi Di Maio van de populistische Vijfsterrenbeweging en Matteo Salvini van de rechtspopulistische Lega, gingen de handen op elkaar, net als voor president Sergio Mattarella. Hij sprak voor aanvang enkele minuten met familieleden van de slachtoffers.

De families van 20 slachtoffers kozen voor een begrafenis in de private sfeer, omdat ze kwaad zijn op de autoriteiten die het ongeval hebben laten gebeuren. Vrijdag werden al de eerste slachtoffers begraven.

De spelers van twee eersteklassers van Genua, CFC Genua en Sampdoria, woonden de dienst bij. Hun matchen dit weekend werden geschrapt.

Vrijdag heeft de Italiaanse regering formeel de procedure opgestart om de licentie in te trekken voor het beheer van het stuk snelweg waarop de brug in Genua ligt.

Nadat de reddingswerkers zaterdagmorgen nog een man en vrouw en hun kind van negen jaar van onder het puin gehaald hadden, werd in de loop van de dag nog een laatste mannelijk slachtoffer gevonden. Dat brengt de dodentol op 42, meldt het Italiaanse persagentschap Ansa zaterdag. De informatie is nog niet officieel bevestigd door de Italiaanse autoriteiten. In de prefectuur van Genua, onderdeel van de Italiaanse Binnenlandse Zaken, wordt gewerkt aan een statement, meldt de woordvoerder van de civiele bescherming.Zaterdag stond in het teken van de staatsbegrafenis van 18 slachtoffers, in aanwezigheid van de hoogste politieke verantwoordelijken van het land, onder wie premier Giuseppe Conte en de aartsbisschop van Genua, Angelo Bagnasco. Tijdens de plechtigheid werd langdurig geapplaudisseerd toen de namen voorgelezen werden van de 38 bevestigde slachtoffers. Het applaus weerklonk ook toen de slachtoffers aangehaald werden die pas zaterdagochtend tussen het puin gevonden werden en toen aartsbisschop van Genua Bagnasco de inspanningen van de reddingswerkers prees. "De instorting van de Morandi brug heeft het hart van Genua doorboord. De wonde is diep", zei de aartsbisschop aan de menigte. De aartsbisschop van Napels, Crescenzio Sepe, was strenger in zijn woorden. "Je mag niet sterven door nalatigheid, achteloosheid, onverantwoordelijkheid, oppervlakkigheid en bureaucratie." Toch was er ook applaus toen verschillende ministers aankwamen aan de expohal in het noorden van Genua waar de begrafenis plaatsvond. Ook voor de leiders van de twee regeringspartijen, de vicepremiers Luigi Di Maio van de populistische Vijfsterrenbeweging en Matteo Salvini van de rechtspopulistische Lega, gingen de handen op elkaar, net als voor president Sergio Mattarella. Hij sprak voor aanvang enkele minuten met familieleden van de slachtoffers. De families van 20 slachtoffers kozen voor een begrafenis in de private sfeer, omdat ze kwaad zijn op de autoriteiten die het ongeval hebben laten gebeuren. Vrijdag werden al de eerste slachtoffers begraven. De spelers van twee eersteklassers van Genua, CFC Genua en Sampdoria, woonden de dienst bij. Hun matchen dit weekend werden geschrapt. Vrijdag heeft de Italiaanse regering formeel de procedure opgestart om de licentie in te trekken voor het beheer van het stuk snelweg waarop de brug in Genua ligt.