Duikers hebben nog eens 83 lijken geborgen na het vluchtelingendrama op de Middellandse Zee voor het Italiaanse eiland Lampedusa. Dat meldt het persagentschap Ansa op gezag van de reddingsdiensten. De scheepsramp heeft daarmee al aan 194 mensen het leven gekost, en de autoriteiten gaan uit van nog heel wat meer dodelijke slachtoffers.

155 mensen overleefden de scheepsramp. In Europa klinkt de roep voor een grondige hervorming van het vluchtelingenbeleid steeds luider.

Het schip met aan boord vluchtelingen uit Afrika vatte voor Lampedusa vuur en zonk. Het wrak ligt op een diepte van zowat 40 meter. (Belga/SD)

Duikers hebben nog eens 83 lijken geborgen na het vluchtelingendrama op de Middellandse Zee voor het Italiaanse eiland Lampedusa. Dat meldt het persagentschap Ansa op gezag van de reddingsdiensten. De scheepsramp heeft daarmee al aan 194 mensen het leven gekost, en de autoriteiten gaan uit van nog heel wat meer dodelijke slachtoffers.155 mensen overleefden de scheepsramp. In Europa klinkt de roep voor een grondige hervorming van het vluchtelingenbeleid steeds luider.Het schip met aan boord vluchtelingen uit Afrika vatte voor Lampedusa vuur en zonk. Het wrak ligt op een diepte van zowat 40 meter. (Belga/SD)