Privéjet van regisseur Peter Jackson zoekt naar verdwenen Boeing 777

Peter Jackson © REUTERS

In de zoektocht naar de verdwenen Boeing van Malaysia Airlines met 239 inzittenden, heeft regisseur Peter Jackson een privéjet ter beschikking gesteld.

Een privévliegtuig van Peter Jackson, regisseur van “the Hobbit” en “Lord of the Rings”, wordt gebruikt in de zoekactie naar het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines. Dat melden verschillende media in Nieuw-Zeeland. De Britse marine stuurde dan weer een onderzeeër.

Een woordvoerder van de regisseur bevestigde dat de privéjet door de autoriteiten wordt ingezet in de zoektocht naar de verdwenen Boeing 777-200. Het vliegtuig dient als communicatiecentrum voor de militaire toestellen die bij de operatie betrokken zijn.

Op 8 maart verdween de Boeing met 239 mensen aan boord onderweg van Kuala Lumpur naar Peking.

Jackson kocht de Gulfstream G650-jet in maart vorig jaar, naar verluidt voor 80 miljoen Nieuw-Zeelandse dollar (50 miljoen euro). Het toestel haalt topsnelheden van ongeveer 1.140 kilometer per uur, bijna de snelheid van het geluid. Het kan van Nieuw Zeeland naar Los Angeles vliegen zonder te moeten bijtanken.

Ook de Britse Royal Navy neemt deel aan de zoekactie. De onderzeeboot “HMS Tireless” is in het zoekgebied in de Indische Oceaan aangekomen, zo heeft het Britse ministerie van Defensie in Londen meegedeeld. De onderzeeër helpt zoeken naar de zwarte doos van het verdwenen vliegtuig. Het Britse schip “HMS Echo” is nog onderweg naar het zoekgebied. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content