Volgens een regeringswoordvoerder wil de Conservatieve politica ervoor zorgen dat "al het mogelijke wordt gedaan om de slachtoffers van de tragedie van Grenfell" te helpen. Later op de dag zal de premier in haar ambtswoning Downing Street 10 ook slachtoffers van de brandcatastrofe en hulpverleners ontvangen.

Critici hebben de regering aangewreven te laat te hebben gereageerd. Bij protest is vrijdagavond het ontslag van May geëist. De brand kostte aan minstens dertig mensen het leven. Ook een interview dat May gisteren gaf aan de BBC is bij veel critici slecht gevallen. In het interview weigert de premier op de vragen te antwoorden, en komt ze niet veel verder dan enkele koele standaardfrases, terwijl ze niet wil toegeven dat ze de volledige impact van het voorval goed heeft ingeschat.

Aantal doden bedraagt wellicht 58

Het aantal doden na de grote appartementsbrand in Londen bedraagt wellicht 58. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de Metropolitan Police.

De vorige balans van de brand van woensdag bedroeg 30 doden. De Londense politie voegde er zaterdag aan toe dat het aantal doden nog kan stijgen. Er woonden meer dan 600 mensen in het gebouw. (

Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken liet zaterdag weten dat er onder hen wellicht ook zeven Marokkanen zijn.

Protesten in Londen

Vrijdagavond waren er protesten in Londen tegen de manier waarop de Britse regering de

Queen houdt minuut stilte

De Britse koningin Elisabeth heeft een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de brand in de Londense Grenfell-toren. Ze deed dat bij 'Trooping the Colour', een ceremonie op de officiële verjaardag van de regerende Britse monarch. De boodschap die ze dit jaar de wereld instuurde naar aanleiding van de verjaardag, was opvallend somber.

Volgens een regeringswoordvoerder wil de Conservatieve politica ervoor zorgen dat "al het mogelijke wordt gedaan om de slachtoffers van de tragedie van Grenfell" te helpen. Later op de dag zal de premier in haar ambtswoning Downing Street 10 ook slachtoffers van de brandcatastrofe en hulpverleners ontvangen. Critici hebben de regering aangewreven te laat te hebben gereageerd. Bij protest is vrijdagavond het ontslag van May geëist. De brand kostte aan minstens dertig mensen het leven. Ook een interview dat May gisteren gaf aan de BBC is bij veel critici slecht gevallen. In het interview weigert de premier op de vragen te antwoorden, en komt ze niet veel verder dan enkele koele standaardfrases, terwijl ze niet wil toegeven dat ze de volledige impact van het voorval goed heeft ingeschat. Het aantal doden na de grote appartementsbrand in Londen bedraagt wellicht 58. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de Metropolitan Police. De vorige balans van de brand van woensdag bedroeg 30 doden. De Londense politie voegde er zaterdag aan toe dat het aantal doden nog kan stijgen. Er woonden meer dan 600 mensen in het gebouw. (Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken liet zaterdag weten dat er onder hen wellicht ook zeven Marokkanen zijn.Vrijdagavond waren er protesten in Londen tegen de manier waarop de Britse regering de De Britse koningin Elisabeth heeft een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de brand in de Londense Grenfell-toren. Ze deed dat bij 'Trooping the Colour', een ceremonie op de officiële verjaardag van de regerende Britse monarch. De boodschap die ze dit jaar de wereld instuurde naar aanleiding van de verjaardag, was opvallend somber.