Palestijnen belagen Franse minister in Gazastrook

© EPA

Toen ze de Gazastrook binnenreed, riepen woedende betogers slogans als ‘Weg uit Gaza’ en toonden ze foto’s van door Israël gevangengenomen Palestijnen.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Michèle Alliot-Marie is vrijdag door tientallen Palestijnen lastiggevallen tijdens een bezoek aan de Gazastrook.

Toen Alliot-Marie de Gazastrook binnenreed, riepen woedende betogers slogans als ‘Weg uit Gaza’ en toonden ze foto’s van door Israël gevangengenomen Palestijnen. Ze gooiden ook schoenen naar haar wagen, meldt de BBC. Toen de minister later een ziekenhuis in Gaza-Stad bezocht, werd haar wagen opnieuw bekogeld met eieren.

Gilad Shalit Haar belagers waren boos over opmerkingen die Alliot-Marie een dag eerder zou hebben gemaakt over de in 2006 door Hamas ontvoerde Israëlische soldaat Gilad Shalit, die ook de Franse nationaliteit bezit.

Tijdens een bezoek aan de ouders van Shalit zou Alliot-Marie het vasthouden van de jonge militair een ‘oorlogsmisdaad’ hebben genoemd. Maar volgens AFP werd die uitspraak gedaan door Gilads vader Noam Shalit en door de Arabische dienst van de Israëlische radio ten onrechte aan Alliot-Marie toegeschreven.

Alliot-Marie beloofde tijdens de ontmoeting met Noam Shalit ook bij de Europese Unie te pleiten voor het toelaten van bezoeken van het Rode Kruis aan Gilad Shalit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content