Pakistan en Israël dreigen met kernaanval na vals nieuwsbericht

Een bewaker houdt wacht bij kernwapens in het Y-12 National Security Complex in Oak Ridge, Tennessee. © Reuters

Pakistan heeft Israël met een kernaanval bedreigd na in een val van een verzonnen nieuwsbericht te zijn gevallen.

Op de website AWDNews.com was maandagochtend nog steeds te lezen dat de vroegere Israëlische minister van Defensie Moshe Yaloon ermee heeft gedreigd Pakistan ‘met een kernaaanval te vernietigen’ indien Pakistan om eender welke reden ook grondtroepen naar Syrië zou sturen.

Zonder de bron te verifiëren en nauwkeurig te kijken wie werd geciteerd, antwoordde de Pakistaanse minister van Defensie Khawaja Asif: ‘De Israëlische minister van Defensie dreigt met nucleaire vergelding voor zijn veronderstelde rol in Syrië. Israël vergeet dat Pakistan ook een kernmacht is.’

Tijdens het kerstweekeinde corrigeerde Israël in twee tweets dat het bericht waarop Asif zich baseert ‘volledig vals’ is.

De Pakistaanse regering vond het maandag daarom niet nodig daarop te reageren. ‘De minister heeft op een uit de lucht gegrepen bericht gereageerd – geen verdere reactie nodig’, zei een woordvoerder van het ministerie van Defensie in Islamabad. Op het ministerie van Buitenlanse Zaken luidt het dat het zich niet wil uitspreken.

Partner Content