Het gaat om beelden die zijn gemaakt door bewakingscamera's en foto's die op sociale media circuleren, onder andere van tijdens de openingswedstrijd Brazilië-Kroatië. Toeschouwers die schijnbaar een rolstoel nodig hebben, veerden omhoog bij een doelpunt of een andere cruciale spelfase.

Volgens de Britse krant The Independent gaat het om tientallen gevallen. Daarnaast zijn er berichten van jonge mensen die op stoeltjes zitten die in feite waren voorbehouden voor bejaarden.

Zwarte markt

De politie vermoedt dat supporters zich hebben voorgedaan als invaliden om een ticket te kunnen bemachtigen.

De Wereldvoetbalbond FIFA reserveert stoeltjes voor mensen met speciale noden die anders moeilijk een wedstrijd zouden kunnen bijwonen, zoals invaliden, zwaarlijvigen of bejaarden. Het is best mogelijk dat honderden van die voorbehouden tickets zijn opgekocht door sjacheraars en verkocht op de zwarte markt.

Toch ligt het onderzoek van de politie ook gevoelig, aangezien het best kan dat het gaat om mensen die wel kunnen wandelen of rechtstaan, maar niet voor lange tijd of lange afstanden.

Op fraude met tickets staan in Brazilië gevangenisstraffen tot vier jaar.

Het gaat om beelden die zijn gemaakt door bewakingscamera's en foto's die op sociale media circuleren, onder andere van tijdens de openingswedstrijd Brazilië-Kroatië. Toeschouwers die schijnbaar een rolstoel nodig hebben, veerden omhoog bij een doelpunt of een andere cruciale spelfase. Volgens de Britse krant The Independent gaat het om tientallen gevallen. Daarnaast zijn er berichten van jonge mensen die op stoeltjes zitten die in feite waren voorbehouden voor bejaarden. Zwarte marktDe politie vermoedt dat supporters zich hebben voorgedaan als invaliden om een ticket te kunnen bemachtigen. De Wereldvoetbalbond FIFA reserveert stoeltjes voor mensen met speciale noden die anders moeilijk een wedstrijd zouden kunnen bijwonen, zoals invaliden, zwaarlijvigen of bejaarden. Het is best mogelijk dat honderden van die voorbehouden tickets zijn opgekocht door sjacheraars en verkocht op de zwarte markt.Toch ligt het onderzoek van de politie ook gevoelig, aangezien het best kan dat het gaat om mensen die wel kunnen wandelen of rechtstaan, maar niet voor lange tijd of lange afstanden.Op fraude met tickets staan in Brazilië gevangenisstraffen tot vier jaar.