In het Afrikaanse Mozambique spoeldeonlangs een brokstuk van een vliegtuig aan 'dat mogelijk afkomstig is van MH370 van Malaysia Airlines'. Het gaat om een wit metalen stuk van de staart van een vliegtuig en volgens experts komt deze vondst overeen met theorieën over waar de onfortuinelijke Boeing 777 zijn laatste rustplaats zou hebben gevonden.

Vlucht 370 had 239 mensen aan boord en reisde van Kuala Lumpur naar Peking toen het op 8 maart 2014 mysterieus van de radar verdween. Aangenomen wordt dat het toestel is gescrasht in de zuidelijke Indische Oceaan, zo'n 6.000 km ten oosten van Mozambique. Experts voorspelden dat brokstokken van het vliegtuig uiteindelijk door de zeestroom zouden aanspoelen aan de oostkust van Afrika.

De juiste plaats

De Australische minister van Transport, Darren Chester, zegt nu dat de locatie van het brokstuk in Mozambique consistent is met een model dat werd opgesteld door het Australian Transport Safety Bureau en wordt daarmee bevestigd dat de reddingswerkers op de juiste plaats in de Indische Oceaan naar het wrak aan het zoeken zijn.

Ook Liow Tiong, de Maleisische Transportminister, zegt dat de locatie van het aangespoelde brokstuk in de lijn licht van de voorspellingen die onderzoekers deden. 'Uit de foto's blijkt dat het vliegtuigstuk hoogstwaarschijnlijk afkomstig is van de Boeing 777.'

In juli 2015 werd ook al een overblijfsel van de MH370 gevonden op het Franse eiland La Réunion. (TE)

In het Afrikaanse Mozambique spoeldeonlangs een brokstuk van een vliegtuig aan 'dat mogelijk afkomstig is van MH370 van Malaysia Airlines'. Het gaat om een wit metalen stuk van de staart van een vliegtuig en volgens experts komt deze vondst overeen met theorieën over waar de onfortuinelijke Boeing 777 zijn laatste rustplaats zou hebben gevonden. Vlucht 370 had 239 mensen aan boord en reisde van Kuala Lumpur naar Peking toen het op 8 maart 2014 mysterieus van de radar verdween. Aangenomen wordt dat het toestel is gescrasht in de zuidelijke Indische Oceaan, zo'n 6.000 km ten oosten van Mozambique. Experts voorspelden dat brokstokken van het vliegtuig uiteindelijk door de zeestroom zouden aanspoelen aan de oostkust van Afrika. De Australische minister van Transport, Darren Chester, zegt nu dat de locatie van het brokstuk in Mozambique consistent is met een model dat werd opgesteld door het Australian Transport Safety Bureau en wordt daarmee bevestigd dat de reddingswerkers op de juiste plaats in de Indische Oceaan naar het wrak aan het zoeken zijn. Ook Liow Tiong, de Maleisische Transportminister, zegt dat de locatie van het aangespoelde brokstuk in de lijn licht van de voorspellingen die onderzoekers deden. 'Uit de foto's blijkt dat het vliegtuigstuk hoogstwaarschijnlijk afkomstig is van de Boeing 777.'In juli 2015 werd ook al een overblijfsel van de MH370 gevonden op het Franse eiland La Réunion. (TE)