Het netwerk, bestaande uit Iraakse Koerden, Roemenen, Pakistanen en Vietnamezen, zocht migranten in kampen in Groot-Sinten (Noord-Frankrijk) en bracht hen per boot naar Groot-Brittannië. Deze boten werden vanuit China, via Turkije en vervolgens Duitsland, naar de Franse kust gebracht. Volgens het onderzoek, dat in oktober 2020 is begonnen, bracht het netwerk 'ten minste 250 personen per maand' over naar Groot-Brittannië. De leden van het netwerk maakten gebruik van vier boten van het type 'zodiac', waarmee ongeveer 60 personen per keer konden worden vervoerd. Al deze mensen betaalden een 'pakketprijs' van 6.000 euro om Groot-Brittannië te bereiken. Op die manier maakten de smokkelaars ongeveer 3 miljoen euro winst. Het parket van Duinkerken heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

'Professioneler'

Volgens de bronnen van AFP waren de mensensmokkelaars in de loop van het onderzoek 'industriëler', professioneler geworden. Het gaat om een kern van 'geharde criminelen'. Tijdens de aanhoudingen is 40.000 euro in cash aangetroffen.

Sinds het begin van dit jaar hebben de Franse autoriteiten 31.500 pogingen om het Kanaal over te steken geteld. 7.800 mensen zijn uit een benarde situatie gered. Die twee cijfers gaan in snel stijgende lijn.

Het netwerk, bestaande uit Iraakse Koerden, Roemenen, Pakistanen en Vietnamezen, zocht migranten in kampen in Groot-Sinten (Noord-Frankrijk) en bracht hen per boot naar Groot-Brittannië. Deze boten werden vanuit China, via Turkije en vervolgens Duitsland, naar de Franse kust gebracht. Volgens het onderzoek, dat in oktober 2020 is begonnen, bracht het netwerk 'ten minste 250 personen per maand' over naar Groot-Brittannië. De leden van het netwerk maakten gebruik van vier boten van het type 'zodiac', waarmee ongeveer 60 personen per keer konden worden vervoerd. Al deze mensen betaalden een 'pakketprijs' van 6.000 euro om Groot-Brittannië te bereiken. Op die manier maakten de smokkelaars ongeveer 3 miljoen euro winst. Het parket van Duinkerken heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Volgens de bronnen van AFP waren de mensensmokkelaars in de loop van het onderzoek 'industriëler', professioneler geworden. Het gaat om een kern van 'geharde criminelen'. Tijdens de aanhoudingen is 40.000 euro in cash aangetroffen. Sinds het begin van dit jaar hebben de Franse autoriteiten 31.500 pogingen om het Kanaal over te steken geteld. 7.800 mensen zijn uit een benarde situatie gered. Die twee cijfers gaan in snel stijgende lijn.