Dat advies staat in een rapport van een breed samengestelde VNG-werkgroep, zo meldt de Volkskrant.

Hennepkwekerijen oprollen lijkt volgens de werkgroep nu vaak op een gevecht tegen de bierkaai. "Door het gedogen biedt de overheid criminelen volop de ruimte om hun producten af te zetten", luidt het oordeel. Daarom wordt gepleit voor invoering van een systeem van gemeentelijke vergunningen voor de hele cannabisketen.

De VNG is volgens de Volkskrant geen voorstander van de twee uitersten: softdrugs vrijgeven of compleet verbieden. Er wordt gekozen voor "een regelscenario" met vergunningen en kleinschalige voorzieningen. De verkooppunten moeten weer instrumenten worden voor het gezondheidsbeleid, in plaats van de grote en op commercie gerichte organisaties. (Belga/JH)

Dat advies staat in een rapport van een breed samengestelde VNG-werkgroep, zo meldt de Volkskrant.Hennepkwekerijen oprollen lijkt volgens de werkgroep nu vaak op een gevecht tegen de bierkaai. "Door het gedogen biedt de overheid criminelen volop de ruimte om hun producten af te zetten", luidt het oordeel. Daarom wordt gepleit voor invoering van een systeem van gemeentelijke vergunningen voor de hele cannabisketen. De VNG is volgens de Volkskrant geen voorstander van de twee uitersten: softdrugs vrijgeven of compleet verbieden. Er wordt gekozen voor "een regelscenario" met vergunningen en kleinschalige voorzieningen. De verkooppunten moeten weer instrumenten worden voor het gezondheidsbeleid, in plaats van de grote en op commercie gerichte organisaties. (Belga/JH)