Mijnramp Polen: vier lichamen geborgen, nog zes vermisten (update)

© GETTY

Reddingswerkers hebben zondagmiddag vier lichamen geborgen van mijnwerkers die vermist raakten na een beving, die gepaard ging met een groot lek van methaangas, in een kolenmijn in het zuiden van Polen. Reddingswerkers zoeken verder naar zes andere kompels in de mijn van Zofiowka.

Het gaat om de vier mijnwerkers die zaterdag door de reddingswerkers gelokaliseerd werden. Mijnexploitant JSW meldt dat de reddingswerkers de ventilatie in de mijngangen aan het herstellen zijn om zo de zes resterende mijnwerkers te lokaliseren. De operatie verloopt traag door de hoge concentraties aan methaangas en de hoge temperatuur.

Tweede ongeluk in een week

Volgens JSW werd de mijn in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.40 uur opgeschrikt door een beving op een diepte van 900 meter, die gepaard ging met een groot lek van methaangas. Slechts 42 van de 52 mijnwerkers konden ongedeerd naar de oppervlakte terugkeren.

Het gaat om het tweede mijnongeluk in een week tijd in Polen. Woensdag waren vijf mijn- en reddingswerkers omgekomen en raakten zeven anderen vermist bij een ongeval in een mijn van dezelfde exploitant.

Partner Content