De verkennende gesprekken tussen Merkels conservatieven (CDU), de democraten (FDP) en de groenen beginnen terwijl er tekenen zijn dat de bondskanselier haar grip op de macht begint te verliezen na het electoraal debacle van vorige maand en de slechte resultaten bij de deelstaatverkiezingen van dit weekend.

Merkels aartsconservatieve critici binnen de eigen partij en de Beierse CSU vragen om een verschuiving naar rechts na het electoraal succes dit weekend in Oostenrijk van de conservatieve partijleider Sebastian Kurz.

Die legde in zijn campagne de nadruk op harde anti-immigratiestandpunten. Merkel heeft al toegegeven dat de gesprekken voor de vorming van een nieuwe coalitie niet makkelijk zullen zijn. De meeste analisten verwachten geen landing voor het einde van dit jaar.

De verkennende gesprekken tussen Merkels conservatieven (CDU), de democraten (FDP) en de groenen beginnen terwijl er tekenen zijn dat de bondskanselier haar grip op de macht begint te verliezen na het electoraal debacle van vorige maand en de slechte resultaten bij de deelstaatverkiezingen van dit weekend. Merkels aartsconservatieve critici binnen de eigen partij en de Beierse CSU vragen om een verschuiving naar rechts na het electoraal succes dit weekend in Oostenrijk van de conservatieve partijleider Sebastian Kurz. Die legde in zijn campagne de nadruk op harde anti-immigratiestandpunten. Merkel heeft al toegegeven dat de gesprekken voor de vorming van een nieuwe coalitie niet makkelijk zullen zijn. De meeste analisten verwachten geen landing voor het einde van dit jaar.