Tegen de 28-jarige verdachte was een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Het openbaar ministerie beschuldigt de man van grootschalige drugssmokkel en aanzetten tot moord, zo bericht het persagentschap PAP.

De man zou een handlanger zowat 23.500 euro gegeven hebben om Ziobro en de aanklager die het onderzoek naar hem leidde, om te brengen. Die handlanger werd echter al een tijdje geleden opgepakt bij een politieactie tegen een drugsbende en bekende daarna de moordplannen.

Ziobro (49), naast minister van Justitie ook procureur-generaal, geldt als een hardliner binnen de conservatieve regeringspartij PiS.

Tegen de 28-jarige verdachte was een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Het openbaar ministerie beschuldigt de man van grootschalige drugssmokkel en aanzetten tot moord, zo bericht het persagentschap PAP. De man zou een handlanger zowat 23.500 euro gegeven hebben om Ziobro en de aanklager die het onderzoek naar hem leidde, om te brengen. Die handlanger werd echter al een tijdje geleden opgepakt bij een politieactie tegen een drugsbende en bekende daarna de moordplannen. Ziobro (49), naast minister van Justitie ook procureur-generaal, geldt als een hardliner binnen de conservatieve regeringspartij PiS.