Op beelden is te zien dat de man zich in een menigte achter hekken bevindt als Macron nadert. De twee wisselen kort enkele woorden, waarna de man de onderarm van de president grijpt en hem lijkt te slaan in het gezicht.

Veiligheidsfunctionarissen trekken Macron meteen weg en duwen de man tegen de grond. Volgens de entourage van de president was het een "poging tot slaan".

De man is net als iemand anders opgepakt. Het gaat om twee mannen van 28 jaar en zijn onbekend bij het gerecht. Ook over hun motieven is nog niets geweten. Er is een onderzoek geopend wegens geweldpleging tegen een persoon die een openbaar gezag uitoefent.

Het incident vond plaats in Tain-l'Hermitage, onder Lyon, melden Franse media.

Op beelden is te zien dat de man zich in een menigte achter hekken bevindt als Macron nadert. De twee wisselen kort enkele woorden, waarna de man de onderarm van de president grijpt en hem lijkt te slaan in het gezicht.Veiligheidsfunctionarissen trekken Macron meteen weg en duwen de man tegen de grond. Volgens de entourage van de president was het een "poging tot slaan". De man is net als iemand anders opgepakt. Het gaat om twee mannen van 28 jaar en zijn onbekend bij het gerecht. Ook over hun motieven is nog niets geweten. Er is een onderzoek geopend wegens geweldpleging tegen een persoon die een openbaar gezag uitoefent. Het incident vond plaats in Tain-l'Hermitage, onder Lyon, melden Franse media.