Macron geslagen door man tijdens bezoek

Macron geslagen door man tijdens bezoek © belga

De Franse president Emmanuel Macron is tijdens een bezoek aan een middelbare school in het departement Drôme, in het zuidwesten van Frankrijk, geslagen door een man. Dat is te zien op beelden die circuleren op de sociale media en de entourage van de president heeft het bevestigd.

Op beelden is te zien dat de man zich in een menigte achter hekken bevindt als Macron nadert. De twee wisselen kort enkele woorden, waarna de man de onderarm van de president grijpt en hem lijkt te slaan in het gezicht.

https://twitter.com/BFMTV/status/1402244842500071427BFMTVhttps://twitter.com/BFMTV

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Veiligheidsfunctionarissen trekken Macron meteen weg en duwen de man tegen de grond. Volgens de entourage van de president was het een “poging tot slaan”.

De man is net als iemand anders opgepakt. Het gaat om twee mannen van 28 jaar en zijn onbekend bij het gerecht. Ook over hun motieven is nog niets geweten. Er is een onderzoek geopend wegens geweldpleging tegen een persoon die een openbaar gezag uitoefent.

Het incident vond plaats in Tain-l’Hermitage, onder Lyon, melden Franse media.

Partner Content