Volgens premier Jacinda Ardern is het de bedoeling om de omstandigheden van het bloedbad door te lichten. Zo zal bekeken worden hoe de aanval is kunnen gebeuren en hoe de dader aan zijn wapens is geraakt. Daarnaast wordt onderzocht of de politie en de inlichtingendienst de aanslag hadden kunnen voorkomen.

In Nieuw-Zeeland is de Britse koningin Elisabeth II het officiële staatshoofd.

Bij de aanslag op de twee moskeeën werden op vrijdag 15 maart vijftig mensen gedood. Tientallen anderen raakten gewond. De dader is een Australische rechts-extremist. Hij zit inmiddels opgesloten en riskeert een levenslange celstraf. Een datum voor een proces is er nog niet.

Volgens premier Jacinda Ardern is het de bedoeling om de omstandigheden van het bloedbad door te lichten. Zo zal bekeken worden hoe de aanval is kunnen gebeuren en hoe de dader aan zijn wapens is geraakt. Daarnaast wordt onderzocht of de politie en de inlichtingendienst de aanslag hadden kunnen voorkomen. In Nieuw-Zeeland is de Britse koningin Elisabeth II het officiële staatshoofd. Bij de aanslag op de twee moskeeën werden op vrijdag 15 maart vijftig mensen gedood. Tientallen anderen raakten gewond. De dader is een Australische rechts-extremist. Hij zit inmiddels opgesloten en riskeert een levenslange celstraf. Een datum voor een proces is er nog niet.