Harris (56) heeft een verleden als openbaar aanklager in San Francisco en is de vierde vrouw die zich aan Democratische zijde kandidaat stelt, na Tulsi Gabbard, Kirsten Gilibrand, en Elizabeth Warren, als uitdager van de Republikeinse president Donald Trump bij de presidentsverkiezingen van 2020.

Ook Julian Castro stelt zich kandidaat. De 44-jarige Democraat, die nog in het kabinet van president Obama werkte, zei in zijn thuisstad San Antonio dat het tijd is dat de VS voor iedereen het beloofde land kunnen zijn.

Verwacht wordt dat er een twintigtal Democraten zich geroepen zullen voelen om mee te dingen naar de Democratische nominatie. Worden onder meer verwacht: Bernie Sanders, Michael Bloomberg, Joe Biden en Eric Garcetti, burgemeester van Los Angeles.

Sommigen tippen ook Hillary Clinton.

De primaries van de Democraten, die de kandidaat van de partij naar voren zullen schuiven om het in november 2020 op te nemen tegen Trump, starten in februari in de staat Iowa.

Harris (56) heeft een verleden als openbaar aanklager in San Francisco en is de vierde vrouw die zich aan Democratische zijde kandidaat stelt, na Tulsi Gabbard, Kirsten Gilibrand, en Elizabeth Warren, als uitdager van de Republikeinse president Donald Trump bij de presidentsverkiezingen van 2020.Ook Julian Castro stelt zich kandidaat. De 44-jarige Democraat, die nog in het kabinet van president Obama werkte, zei in zijn thuisstad San Antonio dat het tijd is dat de VS voor iedereen het beloofde land kunnen zijn. Verwacht wordt dat er een twintigtal Democraten zich geroepen zullen voelen om mee te dingen naar de Democratische nominatie. Worden onder meer verwacht: Bernie Sanders, Michael Bloomberg, Joe Biden en Eric Garcetti, burgemeester van Los Angeles. Sommigen tippen ook Hillary Clinton. De primaries van de Democraten, die de kandidaat van de partij naar voren zullen schuiven om het in november 2020 op te nemen tegen Trump, starten in februari in de staat Iowa.