Gabbard kondigde haar stap vrijdag aan op de zender CNN. De formele beslissing zal later deze week genomen worden, zegt de amper 37-jarige vrouw. Gabbard is een Irak-veterane en de eerste Amerikaanse Samoa en eerste hindu in het Congres. Als belangrijkste uitdagingen verwijst ze naar de gezondheidszorg, strafrechthervormingen en klimaatverandering.

Gabbard had twee jaar geleden nog een ontmoeting met de Syrische president al-Assad en kreeg daar toen veel kritiek voor. Maar op CNN verdedigt ze die ontmoeting. 'Het was aanvankelijk niet mijn bedoeling hem te zien, maar als de kans zich voordoet, moeten we daar gebruik van maken (...) omdat het kan helpen om een einde te maken aan deze oorlog'.

De 44-jarige Julian Castro, die nog in het kabinet van president Obama werkte, kondigde in zijn thuisstad San Antonio zijn kandiddatuur aan. Hij zei dat het tijd is dat de VS voor iedereen het beloofde land kan zijn.

De eerste Democratische uitdager van de Republikeinse president Donald Trump bij de presidentsverkiezingen van 2020 was Elizabeth Warren, sinds 2013 senator van de staat Massachusetts. Verwacht wordt dat er een twintigtal Democraten zich geroepen zullen voelen om mee te dingen naar de Democratische nominatie. Onder meer de senatoren Bernie Sanders van Vermont en Kamala Harris van Californië, miljardair Michael Bloomberg, voormalig vice-president Joe Biden en burgemeester Eric Garcetti van Los Angeles worden genoemd.

De voorverkiezingen van de Democraten, die de kandidaat van de partij naar voren zullen schuiven om het in november 2020 op te nemen tegen Trump, starten in februari 2020 in de staat Iowa.

Gabbard kondigde haar stap vrijdag aan op de zender CNN. De formele beslissing zal later deze week genomen worden, zegt de amper 37-jarige vrouw. Gabbard is een Irak-veterane en de eerste Amerikaanse Samoa en eerste hindu in het Congres. Als belangrijkste uitdagingen verwijst ze naar de gezondheidszorg, strafrechthervormingen en klimaatverandering. Gabbard had twee jaar geleden nog een ontmoeting met de Syrische president al-Assad en kreeg daar toen veel kritiek voor. Maar op CNN verdedigt ze die ontmoeting. 'Het was aanvankelijk niet mijn bedoeling hem te zien, maar als de kans zich voordoet, moeten we daar gebruik van maken (...) omdat het kan helpen om een einde te maken aan deze oorlog'.De 44-jarige Julian Castro, die nog in het kabinet van president Obama werkte, kondigde in zijn thuisstad San Antonio zijn kandiddatuur aan. Hij zei dat het tijd is dat de VS voor iedereen het beloofde land kan zijn. De eerste Democratische uitdager van de Republikeinse president Donald Trump bij de presidentsverkiezingen van 2020 was Elizabeth Warren, sinds 2013 senator van de staat Massachusetts. Verwacht wordt dat er een twintigtal Democraten zich geroepen zullen voelen om mee te dingen naar de Democratische nominatie. Onder meer de senatoren Bernie Sanders van Vermont en Kamala Harris van Californië, miljardair Michael Bloomberg, voormalig vice-president Joe Biden en burgemeester Eric Garcetti van Los Angeles worden genoemd. De voorverkiezingen van de Democraten, die de kandidaat van de partij naar voren zullen schuiven om het in november 2020 op te nemen tegen Trump, starten in februari 2020 in de staat Iowa.