Inada kwam in het oog van de storm te staan omdat ze een onderzoek naar een missie van Japanse blauwhelmen in Zuid-Soedan verzweeg. Uit dat onderzoek bleek dat Japanse troepen in juli 2016 in een vuurgevecht waren terechtgekomen met rebellen in het door een burgeroorlog geteisterde land.

De Japanse wet voorziet echter dat soldaten niet mogen deelnemen aan vredesmissies in een ander land tenzij er een wapenstilstand geldt. Dat Inada dit geheimhield, kost haar nu haar job als defensieminister. Met haar zetten ook topambtenaar Tetsuro Kuroe en legerstafchef Toshiya Okabe een stap terug.

Inada kwam in het oog van de storm te staan omdat ze een onderzoek naar een missie van Japanse blauwhelmen in Zuid-Soedan verzweeg. Uit dat onderzoek bleek dat Japanse troepen in juli 2016 in een vuurgevecht waren terechtgekomen met rebellen in het door een burgeroorlog geteisterde land. De Japanse wet voorziet echter dat soldaten niet mogen deelnemen aan vredesmissies in een ander land tenzij er een wapenstilstand geldt. Dat Inada dit geheimhield, kost haar nu haar job als defensieminister. Met haar zetten ook topambtenaar Tetsuro Kuroe en legerstafchef Toshiya Okabe een stap terug.