In een aanval langs de Algerijnse grens hebben islamistische militanten een Tunesische politieman onthoofd. Dat meldt de Britse omroep BBC. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken liet verstaan dat het slachtoffer en zijn broer in het noordwesten van Tunesië uit hun auto ontvoerd werden.

De broer werd vrijgelaten, maar de agent moest het met zijn leven bekopen. Niemand heeft tot nog toe de verantwoordelijkheid voor de onthoofding opgenomen, maar het ministerie benadrukte er alles aan te doen om de terroristen op te sporen.

Toename extremisme

De politieke spanningen in het land nemen toe in de aanloop naar de tweede ronde van de presidentsverkiezingen op 28 december. Daarbij staan de seculiere Béji Caïd Essebsi en de interim-president Moncef Marzouki tegenover elkaar. De winnaar zal de eerste vrij en democratisch verkozen leider van het land worden.

Een van de belangrijkste uitdagingen van de nieuwe president is volgens analisten op de BBC het aanpakken van het islamistische extremisme in het land. Dat is namelijk enorm toegenomen sinds de autoritaire Zine El Abedine Ben Ali in 2011 bij de Jasmijnrevolutie uit Tunesië verdreven werd.

De recente onthoofding is dan ook slechts een van de vele aanslagen in het land. Slechts een maand geleden werden vijf leden van de veiligheidsdiensten gedood door militanten in dezelfde grensstreek.

In 2013 werden islamistische militanten eveneens verantwoordelijk gesteld voor de moord op twee linkse politici - Chokri Belaïd en Mohamed Brahmi - wat leidde tot een politieke crisis en het aanstellen van een interim-regering van technocraten.

Syriëstrijders

Volgens de Britse omroep worden radicale islamisten ook in andere Tunesische regio's actiever. Naar schatting zouden 3.500 Tunesiërs - meer burgers dan uit eender welk ander land - in Syrië en Irak strijden.

In een aanval langs de Algerijnse grens hebben islamistische militanten een Tunesische politieman onthoofd. Dat meldt de Britse omroep BBC. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken liet verstaan dat het slachtoffer en zijn broer in het noordwesten van Tunesië uit hun auto ontvoerd werden. De broer werd vrijgelaten, maar de agent moest het met zijn leven bekopen. Niemand heeft tot nog toe de verantwoordelijkheid voor de onthoofding opgenomen, maar het ministerie benadrukte er alles aan te doen om de terroristen op te sporen.De politieke spanningen in het land nemen toe in de aanloop naar de tweede ronde van de presidentsverkiezingen op 28 december. Daarbij staan de seculiere Béji Caïd Essebsi en de interim-president Moncef Marzouki tegenover elkaar. De winnaar zal de eerste vrij en democratisch verkozen leider van het land worden.Een van de belangrijkste uitdagingen van de nieuwe president is volgens analisten op de BBC het aanpakken van het islamistische extremisme in het land. Dat is namelijk enorm toegenomen sinds de autoritaire Zine El Abedine Ben Ali in 2011 bij de Jasmijnrevolutie uit Tunesië verdreven werd.De recente onthoofding is dan ook slechts een van de vele aanslagen in het land. Slechts een maand geleden werden vijf leden van de veiligheidsdiensten gedood door militanten in dezelfde grensstreek.In 2013 werden islamistische militanten eveneens verantwoordelijk gesteld voor de moord op twee linkse politici - Chokri Belaïd en Mohamed Brahmi - wat leidde tot een politieke crisis en het aanstellen van een interim-regering van technocraten. Volgens de Britse omroep worden radicale islamisten ook in andere Tunesische regio's actiever. Naar schatting zouden 3.500 Tunesiërs - meer burgers dan uit eender welk ander land - in Syrië en Irak strijden.