In de kamer van de Afghaan, die als onbegeleide minderjarige asielzoeker naar Duitsland kwam, is een 'handgemaakte IS-vlag' gevonden, zo heeft de Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann (CSU) dinsdag aan de Duitse zender ZDF meegedeeld.

De minister deelde ook mee dat de man de feiten alleen heeft gepleegd. De jongeman had maandagavond op een trein tussen Würzburg-Heidingsfeld en Ochsenfurt treinreizigers aangevallen met een bijl en messen. Drie mensen raakten zwaargewond, een persoon lichtgewond. Volgens minister Hermann verkeren twee gewonden nog altijd in levensgevaar. De dader werd uiteindelijk doodgeschoten door de politie. Volgens getuigen zou hij kort daarvoor nog 'Allahu Akbar' (God is groot) hebben geroepen.

Duitse media hadden het eerst over 21 gewonden, maar de politie stelt die cijfers naar beneden bij. Er vielen vier zwaargewonden, aldus een politiewoordvoerder. Daarnaast is er één lichtgewonde. 14 passagiers, die in dezelfde coupé zaten, bleven fysiek ongedeerd, maar sommigen zijn in shock. (BELGA/JVL/RR)

In de kamer van de Afghaan, die als onbegeleide minderjarige asielzoeker naar Duitsland kwam, is een 'handgemaakte IS-vlag' gevonden, zo heeft de Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann (CSU) dinsdag aan de Duitse zender ZDF meegedeeld.De minister deelde ook mee dat de man de feiten alleen heeft gepleegd. De jongeman had maandagavond op een trein tussen Würzburg-Heidingsfeld en Ochsenfurt treinreizigers aangevallen met een bijl en messen. Drie mensen raakten zwaargewond, een persoon lichtgewond. Volgens minister Hermann verkeren twee gewonden nog altijd in levensgevaar. De dader werd uiteindelijk doodgeschoten door de politie. Volgens getuigen zou hij kort daarvoor nog 'Allahu Akbar' (God is groot) hebben geroepen.Duitse media hadden het eerst over 21 gewonden, maar de politie stelt die cijfers naar beneden bij. Er vielen vier zwaargewonden, aldus een politiewoordvoerder. Daarnaast is er één lichtgewonde. 14 passagiers, die in dezelfde coupé zaten, bleven fysiek ongedeerd, maar sommigen zijn in shock. (BELGA/JVL/RR)