Terreurgroep IS heeft de bomaanslag in Cairo, waarbij er 29 gewonden vielen, opgeëist. De autobom was ontploft voor een gebouw van de veiligheidskrachten. Het betrof geen zelfmoordaanslag: de bom werd van op afstand tot ontploffing gebracht.

Vorig weekend zette de Egyptische leider Abdel Fattah al-Sisi zijn handtekening onder een nieuwe antiterreurwet, waardoor de overheid nog harder tegen extremisten kan optreden. Sinds de staatsgreep tegen de islamitische president Mohamed Morsi, in de zomer van 2013, zijn aanslagen en gerechtelijke doodstraffen in Egypte schering en inslag. (Belga/NSK)

Terreurgroep IS heeft de bomaanslag in Cairo, waarbij er 29 gewonden vielen, opgeëist. De autobom was ontploft voor een gebouw van de veiligheidskrachten. Het betrof geen zelfmoordaanslag: de bom werd van op afstand tot ontploffing gebracht.Vorig weekend zette de Egyptische leider Abdel Fattah al-Sisi zijn handtekening onder een nieuwe antiterreurwet, waardoor de overheid nog harder tegen extremisten kan optreden. Sinds de staatsgreep tegen de islamitische president Mohamed Morsi, in de zomer van 2013, zijn aanslagen en gerechtelijke doodstraffen in Egypte schering en inslag. (Belga/NSK)