Inval Syrië: ‘VS blijven zoeken naar internationale coalitie’ na afhaken Groot-Brittannië

Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Redacteur Knack

De Verenigde Staten blijven zoeken naar een ‘internationale coalitie’ om te antwoorden op de vermoedelijke gifgasaanval van het Syrische regime tegen zijn burgers.

De Verenigde Staten blijven zoeken naar een ‘internationale coalitie’ om te antwoorden op de vermoedelijke gifgasaanval van het Syrische regime tegen zijn burgers. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel laten verstaan, ondanks de verwerping van een militaire interventie door het Britse parlement.

“Onze benadering is te blijven zoeken naar een internationale coalitie die eensgezind handelt”, zei de leider van het Pentagon tijdens een persconferentie in de Filipijnse hoofdstad Manilla.
Hagel zei dat Washington de stemming van het Britse parlement respecteert. Met 285 stemmen tegen 272 stemde het Britse Lagerhuis tegen het principe van een militaire actie. “Het is de verantwoordelijkheid van elk land om zijn eigen beslissingen te nemen”, aldus de defensieminister.

“We blijven de Britten raadplegen, zoals ook andere bondgenoten. Die raadpleging omvat manieren om vooruit te gaan om te antwoorden op de aanval met chemische wapens in Syrië.” Hagel vertoefde de afgelopen week in Azië, een bezoek dat plaatsvond in de schaduw van de crisis in Syrië. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content