Het onderzoek zou een drietal maanden duren; de eerste meeting is gepland op 29 april.

'Het team zal verschillende aspecten van het geautomatiseerde besturingssysteem evalueren, waaronder het ontwerp en de interactie van de piloten met het systeem, om na te gaan of het beantwoordt aan alle regels en om eventuele verbeteringen te identificeren', aldus de Amerikaanse luchtvaartautoriteit.

Aan het panel nemen ook de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en luchtvaartautoriteiten van Australië, Brazilië, Canada, China, de Europese Unie (EASA dus), Indonesië, Japan, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten deel.

Alle vliegtuigen van het type 737 MAX worden sinds ruim een maand wereldwijd aan de grond gehouden, nadat er op enkele maanden tijd twee gecrasht waren. Daarbij kwamen meer dan 300 mensen om het leven. Mogelijk lag een fout in het besturingssysteem aan de basis van beide ongevallen. Boeing werkt aan een software-update.

Het onderzoek zou een drietal maanden duren; de eerste meeting is gepland op 29 april. 'Het team zal verschillende aspecten van het geautomatiseerde besturingssysteem evalueren, waaronder het ontwerp en de interactie van de piloten met het systeem, om na te gaan of het beantwoordt aan alle regels en om eventuele verbeteringen te identificeren', aldus de Amerikaanse luchtvaartautoriteit. Aan het panel nemen ook de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en luchtvaartautoriteiten van Australië, Brazilië, Canada, China, de Europese Unie (EASA dus), Indonesië, Japan, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten deel. Alle vliegtuigen van het type 737 MAX worden sinds ruim een maand wereldwijd aan de grond gehouden, nadat er op enkele maanden tijd twee gecrasht waren. Daarbij kwamen meer dan 300 mensen om het leven. Mogelijk lag een fout in het besturingssysteem aan de basis van beide ongevallen. Boeing werkt aan een software-update.