Honderden andere bewoners zitten vast in de gevechtszone omdat hun vluchtwegen zijn afgesneden. Dat deelde de anti-Assadsite Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) in Londen mee volgens persbureau DPA.

Volgens de VN-vluchtelingenorganisatie UNRWA zijn zondag zeker 100 mensen ontsnapt, meldt de BBC. Palestijnse bronnen gewagen van circa 300 gezinnen die zaterdag zijn kunnen vluchten.

Aangevallen

Naar schatting 18.000 vluchtelingen zitten gevangen in het kamp terwijl er rondom hen hevig gevochten wordt. Jarmoek werd woensdag aangevallen door terreurgroep Islamitische Staat, de eerste grote IS-aanval zo dicht bij de Syrische hoofdstad.

Palestijnse milities in het kamp proberen hen terug te slaan, maar gisteren meldde het SOHR dat IS circa 90 procent van het kamp controleert. Voor de burgerbevolking dreigt een humanitaire ramp. Er wordt gevreesd voor aanvallen en massale executies indien IS vaste voet krijgt in het kamp.

Hulp

UNRWA eist in een oproep een tijdelijke wapenstilstand en een vrije toegang tot de ingesloten bewoners om hen met het hoogstnodige te kunnen bevoorraden. 'Hun levens zijn nooit meer in gevaar geweest', luidt het.

Voor de burgeroorlog in Syrië verbleven in kamp Jarmuk rond de 150.000 Palestijnen die uit Israël waren verdreven of gevlucht. Vandaag zijn het er nog slechts 18.000, omdat Jarmuk te vaak het toneel is van zware gevechten.

Honderden andere bewoners zitten vast in de gevechtszone omdat hun vluchtwegen zijn afgesneden. Dat deelde de anti-Assadsite Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) in Londen mee volgens persbureau DPA.Volgens de VN-vluchtelingenorganisatie UNRWA zijn zondag zeker 100 mensen ontsnapt, meldt de BBC. Palestijnse bronnen gewagen van circa 300 gezinnen die zaterdag zijn kunnen vluchten. Naar schatting 18.000 vluchtelingen zitten gevangen in het kamp terwijl er rondom hen hevig gevochten wordt. Jarmoek werd woensdag aangevallen door terreurgroep Islamitische Staat, de eerste grote IS-aanval zo dicht bij de Syrische hoofdstad.Palestijnse milities in het kamp proberen hen terug te slaan, maar gisteren meldde het SOHR dat IS circa 90 procent van het kamp controleert. Voor de burgerbevolking dreigt een humanitaire ramp. Er wordt gevreesd voor aanvallen en massale executies indien IS vaste voet krijgt in het kamp.UNRWA eist in een oproep een tijdelijke wapenstilstand en een vrije toegang tot de ingesloten bewoners om hen met het hoogstnodige te kunnen bevoorraden. 'Hun levens zijn nooit meer in gevaar geweest', luidt het.Voor de burgeroorlog in Syrië verbleven in kamp Jarmuk rond de 150.000 Palestijnen die uit Israël waren verdreven of gevlucht. Vandaag zijn het er nog slechts 18.000, omdat Jarmuk te vaak het toneel is van zware gevechten.